Web3 / Alts

Grayscale's herbalancering: Cardano en Cosmos uitgesloten van cryptofondsen

Grayscale, een toonaangevende onderneming voor het beheer van cryptoactiva, heeft Cardano (ADA) en Cosmos (ATOM) uit zijn multi-assetfondsen verwijderd tijdens zijn driemaandelijkse herbalancering.
cryptostheen 1 min lezen
Grayscale's herbalancering: Cardano en Cosmos uitgesloten van cryptofondsen
Grayscale's herbalancering: Cardano en Cosmos uitgesloten van cryptofondsen

Grayscale, een prominente vermogensbeheerder op het gebied van cryptoactiva, heeft aangekondigd Cardano te verwijderen uit het Grayscale Digital Large Cap Fund (GDLC) en Cosmos uit het Grayscale Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund (GSCPxE) als onderdeel van de driemaandelijkse herbalancering van het fonds.

De beslissing om deze activa te verwijderen kwam als reactie op de recente herbalancering door CoinDesk van zijn sectorindices. Grayscale verduidelijkte dat de componenten en wegingen van elk vermogen worden bepaald door de methodologie van de respectievelijke index en zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden gewijzigd.

Als gevolg van deze herbalancering heeft Grayscale zijn Cardano uit de GDLC verkocht en de opbrengst overgeheveld naar andere fondscomponenten op basis van hun respectievelijk gewicht. Momenteel bestaat de portefeuille van GDLC uit meer dan 70% bitcoin, 21,84% ether, 4,52% Solana en minder dan 3% XRP en Avalanche.

Op dezelfde manier werd Cosmos verkocht uit GSCPxE, waarbij de opbrengst werd gebruikt om andere fondscomponenten proportioneel te verwerven. De nieuwe gewichten van het fonds zijn 58,4% Solana, 14,56% Cardano, 12,25% Avalanche, 8,53% Polkadot en 6,25% Polygon.

Daarnaast waren er geen wijzigingen in het DeFi Fund, dat zijn samenstelling handhaafde met 48% Uniswap, 20,41% Maker, 13,17% Lido, 9,99% Aave en 7,69% Synthetix.

Top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie (english, USD)

In recente ontwikkelingen verloor Cardano zijn positie in de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies en werd voorbijgestreefd door Toncoin in termen van marktkapitalisatie. De toetreding door Toncoin tot de top 10 weerspiegelt zijn positieve 7-daagse koersprestaties, die worden verhandeld op $6,65, in tegenstelling tot de negatieve beweging van Cardano op $0,59.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.