Bitcoin

Werelds grootste bank getroffen door hackers, dwong financiële reus om te vertrouwen op USB-stick voor afhandeling van transacties

Ingenieurs onderzoeken hoe hackers erin slaagden om de New York-tak van de Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) - een financiële instelling met $5,74 biljoen aan totale activa - te kraken.
cryptostheen 1 min lezen
Werelds grootste bank getroffen door hackers, dwong financiële reus om te vertrouwen op USB-stick voor afhandeling van transacties
Werelds grootste bank getroffen door hackers, dwong financiële reus om te vertrouwen op USB-stick voor afhandeling van transacties

De hack dwong de ICBC om transacties af te handelen met een USB-stick, waardoor banken, makelaars en marktmakers gedwongen werden om transacties om te leiden, volgens een rapport van Bloomberg.

De aanval verstoorde ook het vermogen van de bank om deel te nemen aan de obligatieveiling van het Ministerie van Financiën.

Onderzoekers geloven dat de ransomwaregroep Lockbit, bekend om zijn banden met Rusland, achter de aanval zit.

Zonder namen te noemen, meldt Bloomberg dat leiders in de banksector toegeven dat de hack de angst benadrukt dat een aanval op het systeem ooit het traditionele financiële systeem zou kunnen lamleggen, wat een reeks van verstoringen zou veroorzaken.

De ICBC overweegt om assistentie te vragen van de Chinese staatsveiligheidsdienst.

Het aantal aanvallen met ransomware in de financiële sector is de afgelopen jaren toegenomen, volgens een rapport van het cybersecuritybedrijf Sophos.

"Het onderzoek van 2023 onthulde dat het aantal aanvallen met ransomeware in financiële dienstverlening blijft stijgen. Het steeg van 55% in het rapport van 2022 naar 64% in de studie van dit jaar, wat bijna het dubbele was van de 34% die door de sector werd gemeld in het rapport van 2021. Hoewel de sector te maken kreeg met een verhoogd aanvalspercentage, lag dit onder het sectoroverschrijdende gemiddelde van 66%."

Sophos meldt dat financiële instellingen hun inspanningen opvoeren om veilig te blijven. Uit het onderzoek onder 3.000 cybersecurity-/IT-leiders, waaronder 336 in de financiële sector, blijkt dat 81% van de organisaties meldt dat hun gegevens zijn versleuteld, een stijging van 50% ten opzichte van het voorgaande jaar.

In tegenstelling tot het traditionele banksysteem, dat recentelijk technische problemen heeft ondervonden, onderscheidt het Bitcoin netwerk zich met zijn onwrikbare 100% uptime. De gedecentraliseerde structuur, die werkt zonder één enkel point-of-failure, garandeert ononderbroken functionaliteit sinds de oprichting.

De recente technische uitdagingen waarmee vooraanstaande banken te maken kregen, onderstrepen daarentegen de gevoeligheid van gecentraliseerde systemen. Hoewel banken een cruciale rol spelen in de financiële infrastructuur, kan het vertrouwen op gecentraliseerde verwerkingssystemen leiden tot wijdverspreide verstoringen, zoals dit specifieke incident aantoonde.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.