5 mei 2022

Grootste bank van Argentinië gaat de handel in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) mogelijk maken

De grootste particuliere bank van Argentinië, de in Buenos Aires gevestigde Banco Galicia, maakt vier verschillende cryptomunten beschikbaar voor klanten - BTC, ETH, USD Coin en XRP.

Screenshots van de nieuwe mogelijkheden werden eerder op Twitter geplaatst door klanten van de grootste bank van Argentinië, waarbij Banco Galicia vervolgens bevestigde in een verklaring dat het cryptodiensten had toegevoegd.

"Banco Galicia lanceert een nieuwe en innovatieve dienst voor haar klanten, het aanbieden van de aankoop, verkoop en bewaring van cryptocurrencies in een eenvoudige en veilige plaats," zei de bank.

Banco Galicia reageerde op Twitter ook op klanten en bevestigde de nieuwe dienst: "Ja, we zijn nieuwe beleggingsopties aan het toevoegen."

Bitcoin (BTC) is de grootste cryptomunt naar marktkapitalisatie en de bekendste. Ethereum (ETH) is de op één na grootste. USD Coin (USDC) is een stablecoin, wat betekent dat het over het algemeen minder volatiel is dan zowel BTC als ETH, die soms wild in prijs schommelen. Het activum wordt gedekt door echte Amerikaanse dollars.

XRP (XRP), het zesde grootste digitale activum, is een munt die eerder wordt gebruikt om banken te helpen snel geld te verplaatsen maar is op een erg gevaarlijk niveau gecentraliseerd.

Banco Galicia vertelde ook dat het in de toekomst mogelijk meer cryptodiensten zal toevoegen.

Eén van de redenen waarom crypto populair is in Argentinië is dat het land één van de hoogste inflatiepercentages ter wereld heeft, op dit moment meer dan 50%, volgens de centrale bank van het land.

Voorvechters van Bitcoin beweren al lang dat de cryptomunt een bescherming biedt tegen inflatie omdat de voorraad digitale munten beperkt is tot 21 miljoen, maar volgens sommige deskundigen is het digitale activum nauwer gecorreleerd met de traditionele aandelenmarkt.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram