7 mei 2022

Grootste bank van Liechtenstein maakt directe beleggingen in Bitcoin mogelijk

LGT Bank heeft de krachten gebundeld met SEBA Bank om directe investeringen in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aan te bieden aan haar klanten.

De toonaangevende particuliere bank in Liechtenstein, LGT Bank, is een partnerschap aangegaan met SEBA Bank om directe investeringen in digitale activa aan te bieden aan haar klanten. De cryptomunten die deel uitmaken van het initiatief zijn de twee grootste qua marktkapitalisatie - BTC en ETH.

De financiële instelling merkte op dat de vraag naar digitale activa de afgelopen jaren "sterk" is gestegen. Om de groeiende belangstelling het hoofd te bieden, heeft LGT haar klanten de mogelijkheid geboden om rechtstreeks te beleggen in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ten opzichte van de Amerikaanse dollar. In een reactie hierop zei Roland Matt, CEO van de bank:

"We zijn erg blij dat we onze klanten nu gemakkelijk toegang kunnen bieden tot deze markten, terwijl we de hoogste veiligheidsnormen handhaven. We hebben intensief aan dit aanbod gewerkt. De cryptocurrencies bevinden zich nog in een fase van dynamische ontwikkeling. LGT heeft daarom eerst de bijbehorende, noodzakelijke processen en het kader voor dit type beleggingen gecreëerd."

LGT legde uit dat de regels voor het beleggen in cryptomunten dezelfde zullen zijn als voor het beleggen in traditionele activa. Mensen zullen dezelfde documentatie ontvangen voor hun belastingaangifte, terwijl de fondsen gemakkelijk toegankelijk zijn wanneer ze worden verkocht. Klanten van de bank zullen zich geen zorgen hoeven te maken over privésleutels en wachtwoorden, aangezien de bank hun fondsen zal opslaan.

In eerste instantie is de mogelijkheid alleen beschikbaar voor geselecteerde klanten (professionele klanten of klanten van een vermogensbeheerder) van LGT Bank gevestigd in Liechtenstein of Zwitserland. Gezien de vraag in andere gebieden wil de bank het aanbod uitbreiden naar meer landen.

De partner van LGT in deze grote stap is de Zwitserse onderneming voor digitale activa - SEBA Bank. De CEO van SEBA, Franz Bergmüller, zei dat de combinatie van de cryptodiensten van LGT en "de hoogste veiligheidsnormen" van SEBA, klanten in staat zal stellen zich in de cryptomarkt te verdiepen.

"We zijn blij dat we LGT kunnen ondersteunen bij de uitbreiding van zijn diensten voor digitale activa", concludeerde hij.

Eerder dit jaar verklaarde de voormalige CEO van SEBA Bank, Guido Buehler, dat het bedrijf een onderzoek had uitgevoerd, waarin werd geschat dat de prijs van BTC tegen het eind van het jaar een nieuw hoogtepunt zou kunnen bereiken. De instelling voorzag een waardering tussen $50.000 en $75.000:

"Onze interne waarderingsmodellen geven op dit moment een prijs aan tussen de 50.000 en 75.000 dollar. Ik ben er vrij zeker van dat we dat niveau gaan zien. Het is gewoon een kwestie van timing."

Volgens Buehler zal de koersstijging worden aangewakkerd door de groeiende belangstelling van institutionele beleggers en de stap van de grootste bank van Liechtenstein bevestigt dit verhaal.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram