23 januari 2021

Grootste retailbank van Rusland gaat stablecoin lanceren

Sberbank heeft deze maand een aanvraag ingediend bij de centrale bank van Rusland om een stablecoin - een aan roebel gekoppelde digitale valuta - te lanceren.

Volgens een rapport is de grootste retailbank van Rusland druk bezig om zijn eigen stablecoin vrij te geven.

De in Moskou gevestigde Sberbank stuurde deze maand een aanvraag naar de Russische centrale bank om een digitaal token voor haar klanten uit te geven, meldde persbureau Interfax.

Het digitale token wordt gekoppeld aan de Russische roebel en draait op een blockchain, aldus het nieuwsbericht. De stablecoin zou al in het voorjaar kunnen worden gelanceerd.

"Sberbank diende begin januari een aanvraag in bij de Bank of Russia om haar blockchain-platform te registreren, aangezien digitale financiële activa in overeenstemming met de wet op een geregistreerd platform kunnen worden uitgegeven", zei de plaatsvervangend voorzitter van Sberbank, Anatoly Popov.

"Technologisch gezien is de bank klaar om met dergelijke fiat-valuta te werken, we hebben het zeer grondig getest en zagen dat deze oplossing werkt."

Ondanks de druk op een stablecoin, is Rusland niet het meest cryptovriendelijke land ter wereld.

In feite zei een vorig jaar opgestelde wet dat Russen drie jaar de gevangenis in konden gaan als ze hun crypto-bezit niet aangeven.

Maar de Bank of Russia hoopt tegen het einde van dit jaar haar eigen digitale valuta van de centrale bank te testen.

Een digitale valuta van de centrale bank, of CBDC, is een digitale valuta die is gekoppeld aan fiatgeld van een land, zoals de Amerikaanse dollar of de euro. Het verschilt van cryptocurrencies zoals Bitcoin - die strikt gereguleerd zijn in Rusland - omdat een CBDC gecentraliseerd en gecontroleerd wordt door de regering of haar centrale bank.

Sberbank is de grootste particuliere bank van Rusland, met een balanstotaal van in totaal meer dan $477,68 miljard.

Overzicht van belangrijke 'CBDC' ontwikkelingen: Race onder centrale spelers en de digitale valuta van de centrale bank


23/01/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram