x Oud archief

Grote bezitters van Bitcoin verkochten in februari terug meer BTC

cryptostheen 2 min lezen

Volgens een nieuw rapport van het crypto-analysebedrijf Glassnode, hebben Bitcoin whales in februari enorme hoeveelheden BTC gelost.

Glassnode definieert elk adres dat tussen 1.000 BTC en 10.000 BTC bevat als een “whale”, terwijl “humpbacks” meer dan 10.000 BTC bevatten. Uit het rapport bleek dat het aantal whales in dit jaar tot 5 februari 2021 met meer dan 14% toenam.

De koopwoede van whales en humpbacks bereikte een hoogtepunt in januari toen ze 80.000 BTC binnenhaalden, ter waarde van $3,84 miljard tegen de huidige prijzen.

Maar sinds februari lijken die zogezegde walvissen en bultruggen grote winsten te hebben gemaakt, met 140.000 BTC – gelijk aan $6,72 miljard sinds het begin van de maand.

Verandering wallets bij grote bezitters van Bitcoin (BTC) // Bron: Glassnode

De gegevens laten een omgekeerde correlatie zien tussen de handelsactiviteiten van grotere en iets kleinere bezitters, maar die nog steeds zeer vermogende investeerders zijn. Glassnode merkte op dat “dolphins” en “sharks” – wallets met een waarde tussen 100 BTC en 1.000 BTC – in januari 95.000 BTC afleverden ter waarde van $4,56 miljard, maar in februari bullish werden en samen 117.000 Bitcoin ($5,61 miljard) verzamelden sinds het begin van de maand:

“Belangrijk om op te merken is hoe de aanbodwijzigingen voor de dolphin / shark -klasse (paars) en de whale / humpback -klasse (groen) worden weerspiegeld in volume en vorm. Waar de ene klas een toenemend volume ziet, ziet de andere een afnemend volume (en vice versa).”

“Octopus” en “fish” – wallets met tussen 10 BTC en 100 BTC – hebben sinds november 2020 consequent hun bezit gelost en verkochten meer dan 128.000 Bitcoin of $6,14 miljard in minder dan vier maanden.

De 20% BTC prijscorrectie afgelopen dagen leidde tot veel actie voor de whales en werd vooraan gerund door een slimme whale die $156 miljoen wist te verzilveren voordat de dip maandag begon.

De vrees voor een verdere neerwaartse trend zal wellicht niet zeer hard uitlopen, volgens nieuw onderzoek van handelsplatform CrossTower die beweert dat institutionele aankopen BTC op de lange termijn boven $50.000 zullen houden.


[mcrypto id=”8342″]

24/02/2021 – 22u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.