16 januari 2021

Grote instituties hebben enkel interesse in Bitcoin, volgens investeringsbedrijf NYDIG

Het grote institutionele geld zou volgens de CEO van het toonaangevende investeringsbedrijf NYDIG enkel interesse tonen in Bitcoin.

Een cryptorally is in volle gang, maar de grootste investeerders die naar de markt kijken, zijn volgens het investeringsbedrijf alleen geïnteresseerd in Bitcoin.

In de laatste aflevering van de podcast 'The Scoop' zei NYDIG-topman Robert Gutmann dat de meeste serieuze investeerders waarmee hij spreekt, alleen geïnteresseerd zijn in de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

"100 van de 100 van de laatste gesprekken die ik heb gehad met investeerders die serieus wilden toewijzen, laten we zeggen meer dan 50 miljoen dollar, 100% van die gesprekken ging over Bitcoin en 0% daarvan ging over één ander crypto-activum."

Volgens Gutmann is de interesse in Bitcoin verbonden met de macro-achtergrond van het voorgaande jaar, toen centrale banken wereldwijd een agressieve monetaire beleidsaanpak kozen om de Covid-19 -crisis aan te pakken. Dat onthulde enkele van de unieke kenmerken van BTC als alternatieve reserve voor bedrijven.

"Het idee van open-source geld - dat is een heel krachtig idee en lost naar onze mening een fundamentele maatschappelijke uitdaging op."

Guttman's firma NYDIG biedt bewaar- en handelsdiensten aan een reeks financiële bedrijven, waaronder verzekeringsgigant Mass Mutual.

Inderdaad, het perspectief van Gutmann wordt bevestigd door Bitcoin-investeerder Dan Morehead, die zei dat deze rally veel meer gericht is op Bitcoin en Ethereum.

"Er heeft een enorme verschuiving plaatsgevonden van zeer speculatieve, voornamelijk niet-functionerende tokens met ongeveer de helft van de totale marktkapitalisatie in 2017 - naar vandaag, wanneer de marktkapitalisatie voornamelijk in de twee bewezen, functionerende ketens (chains) zit: Bitcoin en Ethereum," schreef Morehead. "Die twee ketens hebben 86% van de waarde. De andere 5.000 ketens hebben 14%."


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

16/01/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram