25 november 2020

Handelsvolume van Binance bereikt hoogste niveau ooit met $37 miljard per dag

Het handelsvolume op 's werelds meest populaire crypto exchange is enorm gestegen na een sterke rally op de drie beste tokens.

Met Bitcoin die de hoogste prijs ooit van $19.940 achterna zit (december 2017), bereikt de handel op de grote crypto exchange Binance nu al nieuwe hoogtes met meer dan $37 miljard aan volume in de afgelopen 24 uur.

Volgens gegevens van CoinMarketcap heeft het dagelijkse handelsvolume van Binance de grens van $37 miljard bereikt, wat een stijging van 40,5% betekent in de afgelopen 24 uur. Vorige week rapporteerde de website een handelsvolume van $25 miljard voor Binance.

Echter was er in het verleden veel kritiek over de manier waarop Coinmarketcap bepaalde data zou baseren. Meestal betekent veel volume ook veel liquiditeit, in de cryptowereld ligt dit net iets anders en wordt er vaak op manipulatieve wijze volume in positieve zin beïnvloed.

Bron: Coingecko

Maar zelfs met de ‘genormaliseerde’ gegevens van Coingecko zien we een sterke stijging en dus het hoogste niveau ooit voor het handelsvolume op Binance.

Volume per marktpaar & per valuta // Bron: Coingecko

Volgens gegevens die door Glassnode zijn gepubliceerd, bedragen open posities op Binance nu meer dan $1,1 miljard.

Bitcoin futures zijn overeenkomsten die traders dwingen een bepaalde hoeveelheid Bitcoin te kopen of verkopen tegen een specifieke tijd en prijs, en deze bevinden zich nu dus ook op een recordhoogte.

Bovendien is de open interest op futures de afgelopen week gestegen en toegenomen tot dit hoogste punt ooit vanaf een positie van ongeveer $700 miljoen.

Met een aandeel van ongeveer $1,1 miljard, bezit Binance ongeveer een kwart van de waarde van de Bitcoin-futuresmarkt, die $4,1 miljard bedraagt. Andere opmerkelijke spelers van deze markt zijn ByBit en BitMEX, die elk $1,1 miljard en $700 miljoen van de markt in handen hebben.

De stijging ging gepaard met bullish prijsactie van de belangrijkste cryptocurrency. De prijs van Bitcoin heeft gisteren een nieuwe top gemaakt rond $19.420 op minder dan 3% van de allerhoogste prijs ooit, Ether (ETH) is de afgelopen week met meer dan 25% gestegen om $605 te bereiken, en gisteren steeg XRP naar een jaarlijks hoogtepunt van $0,78 na meer dan een verdubbeling in een week tijd.

Hoewel de beurs meer handelsactiviteiten aantrekt dan ooit, doet het dit zonder Amerikaanse gebruikers. Verschillende Twitter-gebruikers in de VS hebben een e-mail van Binance gekregen waarin staat dat ze 14 dagen de tijd hebben om hun accounts te sluiten. De exchange zei naar verluidt dat de accounts worden vergrendeld als ze niet al het geld binnen de deadline opnemen. Binance is sinds september 2019 niet meer toegankelijk voor gebruikers die in de Verenigde Staten wonen en bied daarvoor een apart platform aan ‘Binance.US’.

Nu dat alles wat met crypto te maken heeft, nieuwe recordhoogtes breekt... is het misschien wel tijd om af te koelen. Be Safe!


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

25/11/2020 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram