Web3 / Alts

Hedera sluit overeenkomst van $250 miljoen met Saudi-Arabië om Web3 en diepgaande technologische vooruitgang te stimuleren

De samenwerking zal de integratie van geavanceerde technologieën in het ontluikende fintech landschap van Saudi-Arabië versnellen.
cryptostheen 2 min lezen
Hedera sluit overeenkomst van $250 miljoen met Saudi-Arabië om Web3 en diepgaande technologische vooruitgang te stimuleren
Hedera sluit overeenkomst van $250 miljoen met Saudi-Arabië om Web3 en diepgaande technologische vooruitgang te stimuleren

In een baanbrekende stap heeft Hedera een opmerkelijk vijfjarige partnerschapsovereenkomst van $250 miljoen gesloten met het Saoedische Ministerie van Investeringen, wat een gezamenlijke inspanning betekent om de ontwikkeling van Web3 en deep tech in het koninkrijk te katalyseren. De aankondiging deed onlangs de ronde op X, waarbij de formele verklaring werd afgelegd tijdens de prestigieuze rondetafelbijeenkomst van Saudi-Arabië en Zwitserland in Riyad.

Centraal in dit strategische pact staat de oprichting van de DeepTech Venture Studio door de Hashgraph Association, een non-profit organisatie met hoofdkantoor in Zwitserland die zich richt op het bevorderen van Hedera Hashgraph technologie. Dit baanbrekende initiatief is op maat gemaakt om zowel lokale Saoedische ondernemingen als internationale bedrijven te stimuleren en hen de essentiële ondersteuning te bieden die nodig is om baanbrekende technologische oplossingen te ontwikkelen.

Volgens inzichten van de Saoedische media Leaders is het overkoepelende doel van dit partnerschap om bedrijven aan te moedigen vooruit te gaan met inventieve oplossingen in diverse sectoren. Door gebruik te maken van een reeks geavanceerde technologieën die kunstmatige intelligentie, blockchain, robotica, het internet der dingen, virtuele realiteit en kwantumcomputing omvatten, is de DeepTech Venture Studio klaar om een golf van innovatie aan te jagen en zo de concurrentiepositie van Saoedische bedrijven op het wereldtoneel te versterken.

Het momentum binnen het ecosysteem van Hedera is de afgelopen maanden voelbaar geweest. Vorige maand nog onthulde een consortium met belangrijke spelers uit zowel het Hedera als het Algorand ecosysteem, waaronder de HBAR Foundation, de Hashgraph Association en de Algorand Foundation, de DeRec Alliance. Dit samenwerkingsinitiatief is gericht op de ontwikkeling van een gedecentraliseerd herstelprotocol voor digitale activa en onderstreept de gezamenlijke inzet voor baanbrekende oplossingen aan de grens van de technologie.

Bovendien heeft de Hedera Global Governing Council meer dan $400 miljoen aan HBAR tokens toegezegd om de ontwikkeling van het netwerk te stimuleren en gedecentraliseerd bestuur te bevorderen. Deze aanzienlijke investering onderstreept een standvastige toewijding aan het versterken van de infrastructuur en bestuursmechanismen die essentieel zijn voor de duurzame groei en veerkracht van het Hedera netwerk.

Daarnaast heeft Hedera een cruciaal partnerschap gesloten met fintech titaan Hitachi US, dat klaar staat om de blockchaintechnologie van Hedera te gebruiken om het uitgebreide ecosysteem van Hitachi te versterken en van energie te voorzien, wat een krachtige fusie van innovatie en infrastructuur belooft.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.