10 mei 2021

Het is tijd om over te stappen van Bitcoin naar Satoshi: Mike Novogratz

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, is naar Twitter gegaan met zijn betoog om Bitcoin (BTC) op cryptobeurzen te vervangen door Satoshi (SATS).

In een tweet, die afgelopen weekend verscheen, suggereert Mike Novogratz dat SATS, de kleinste eenheid van BTC, op cryptobeurzen moet worden vermeld in plaats van 's werelds grootste cryptocurrency. Novogratz speelde in op mensen die hem vertelden dat BTC boven $50.000 te duur is. Rapporten geven aan dat het gebruik van SATS als koersvaluta BTC aantrekkelijker maakt voor de gemiddelde gebruiker.

SATS / BTC

Verder riep hij Changpeng Zhao, Brian Armstrong, Sam Bankman-Fried en Tyler Winklevoss, respectievelijk CEO's van Binance, Coinbase, FTX en Gemini, om te vragen welke beurs als eerste SATS zal noteren.

Hoewel de beurzen SATS misschien nog niet als koersvaluta gebruiken, is de kleinste eenheid van BTC niet volledig genegeerd. Meer zelfs, crypto dataprovider CoinMarketCap is begonnen met het volgen van SATS. Op het moment van schrijven vermeldde de website SATS met een waarde van $0.00056.

Het idee voor de eenheid ontstond voor het eerst in 2010. Vernoemd naar de BTC-maker Satoshi Nakamoto, was het een BitcoinTalk-gebruiker genaamd Ribuck die oorspronkelijk de Satoshi had voorgesteld.

Hoewel Mike Novogratz duidelijk het potentieel in SATS ziet, heeft de CEO van Galaxy Investment Partners onlangs kritiek geuit op andere populaire cryptocurrencies. In april deelde Novogratz zijn mening over zowel Dogecoin (DOGE) als Ripple (XRP).

In het geval van het eerste merkte hij op dat DOGE niet "echt een doel had". Dit was in de tijd dat de prijs van DOGE boven de $0,30 was gestegen in het licht van een Tweet van Elon Musk. Novogratz voegde eraan toe dat hij "erg bezorgd zou zijn als één van zijn vrienden tegen die prijzen in Dogecoin zou investeren."

Novogratz was kritisch over mensen als Musk en mede-miljardair Mark Cuban, die DOGE onderschrijven en de fundamentele aspecten volledig negeren.

Tot 9 mei bleef DOGE recordhoogtes verbreken, met een prijs van $0,73 op 8 mei. Het crashte kort nadien na Elon Musk zijn optreden op Saturday Night Live.

Met betrekking tot Ripple had hij destijds soortgelijke opmerkingen over hun prijsstijging. XRP was in de loop van de maand gestegen van $0,40 naar $1,60. Een evenement waarvan Novogratz zei dat het 'niet erg logisch' was.


10/05/2021 - 23u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram