x Oud archief

Hier is hoe crypto whales mogelijk een correctie op Bitcoin veroorzaken, volgens een on-chain analist

cryptostheen 3 min lezen

In een nieuwe thread op Twitter belicht de analist die bekend staat als Dilution-proof een bepaalde groep whales – personen of entiteiten die grote hoeveelheden BTC bezitten – die volgens hem verantwoordelijk is voor het aanwakkeren van de grote Bitcoin sell-off vanaf zijn recordhoogte van ongeveer $64.800.

“De ommezwaai in het marktsentiment begon vorige week zondag (18 april), toen de prijs $60.000 doorbrak met een hoger volume. Zoals te zien is in deze grafiek van outflows van whales, is er die dag veel Bitcoin verplaatst die op 3 augustus 2020 door whales werd gekocht voor ~ $11.000.”

Bitcoin whales juli 2020 // Bron: Whalemap

Volgens Dilution-proof zagen whales die vorig jaar BTC voor ongeveer $10.000 – $11.000 kochten, de beweging boven $60.000 als een kans om winst te nemen en winstpercentages van ongeveer 445% vast te leggen.

Terwijl het opwaartse momentum van Bitcoin stoom verloor, zegt de on-chain analist dat whales die BTC kochten toen het in december 2020 uitkwam op $20.000, de kans namen om winst te nemen.

“Op donderdag (22 april) bracht de prijs ook de marktkapitalisatie boven ~ $1 biljoen. Op die dag werden veel Bitcoins van whales die op 22 december 2020 werden gekocht voor ~ $23.800, verplaatst. Deze keer een winst > 100% en door iets nieuwere marktdeelnemers.”

Bitcoin whales december 2020 // Bron: Whalemap

Naarmate de corrigerende beweging intensiveerde en Bitcoin onder de $50.000 duwde, zegt Dilution-proof dat een nieuwe variant van whales bezweek aan de neerwaartse spiraal van BTC.

“De prijs van Bitcoin brak ook door $50.000 in wat voelde als capitulatie. Toen ik weer inzoomde op de beweging van whales, was er deze keer veel minder actie – slechts enkele van een maand oude whales die ongeveer $60.000 kochten en blijkbaar een verlies van ~ 20% accepteerden.”

Bitcoin whales < 1 maand // Bron: Whalemap

Dilution-proof voegt eraan toe dat de Spent Output Profit Ratio (SOPR), die de nettowinst of het verlies van marktdeelnemers berekent, zich op een niveau bevindt waarop Bitcoin mogelijk een bodem begint te bereiken.

“Deze dip begon met het maken van winst door oudere whales, wat een trapsgewijs effect creëerde van het nemen van winst tot aan capitulatie door beginnende whales. Het goede nieuws: de Spent Output Profit Ratio (SOPR) is volledig gereset, wat betekent dat het nemen van winst nu neutraal is (wat bullish is).”

Bitcoin SOPR-indicator // Bron: Whalemap

Verder benadrukt de analist ook dat er de afgelopen maanden nieuwe whales op de BTC-markt zijn gekomen, waardoor een nieuwe basis van kopers is ontstaan waar Bitcoin de volgende fase van zijn bull run zou kunnen klaarmaken.

“De prijsactie van de afgelopen week heeft nieuwe clusters van grote whale wallet-adressen gecreëerd met een frisse nieuwe gerealiseerde prijs- en winststatus die misschien wel de whales en HODLers van de volgende beweging(en) omhoog zijn.”

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8342″]

27/04/2021 – 04u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.