x Oud archief

Hongkong bekijkt meer regelgeving voor handel in cryptocurrencies

cryptostheen 1 min lezen

Veranderend beleid en financiële regelgeving in Hongkong zijn nu gericht op de snelgroeiende crypto-adoptie. Volgens een verklaring van de effectenwaakhond van de stad op dinsdag, vereist Hongkong nu dat alle cryptohandelsplatforms worden gereguleerd, ongeacht of ze al dan niet in effecten handelen.

In 2019 lanceerde de Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong een wettelijk kader dat was ontworpen om handelsplatforms voor cryptocurrencies te beheren. Dit regelgevingskader omvat echter alleen platforms die activa verhandelen die officieel als ‘security’ waren gelicentieerd. Dit betekende dat veel cryptocurrencies, die niet als effecten worden geclassificeerd, onaangetast bleven. Nu zijn er plannen om dit te veranderen.

“Dit is een aanzienlijke beperking, want onder het huidige wetgevingskader kan een handelsplatform die echt vastbesloten is om volledig buiten de regelgevingsradar te opereren, dit simpelweg doen door ervoor te zorgen dat zijn verhandelde crypto-activa niet binnen de wettelijke definitie van een effect vallen,” zei Ashley Alder, chief executive van de SFC.

Naast het veroveren van alle cryptohandelplatforms die in Hongkong actief zijn, zal de nieuwe regelgeving – dat zal worden ingevoerd als onderdeel van bredere witwasbestrijding – naar verluidt ook platforms onder controle krijgen die zich richten op investeerders in Hongkong.

Als er ernstige inbreuken worden gepleegd op de platforms, zoals marktmanipulatie, “zal er tussenkomst en beperkingen komen voor dat bedrijf”.

Cryptoplatforms mogen in eerste instantie alleen professionele beleggers bedienen onder de voorgestelde regels en zullen een hoog niveau van beleggersbescherming en veiligheid moeten handhaven.

Op het moment van schrijven heeft de SFC al ingestemd met het verlenen van een autorisatievergunning aan OSL Digital Securities, een cryptocurrency bedrijf onderdeel van BC Technology Group Limited, die op haar beurt wordt ondersteund door Fidelity.

Tot nu toe heeft echter geen enkel cryptohandelsplatform namens de SFC een volledige licentie ontvangen, maar het lijkt erop dat er verandering komt in één van de grootste financiële centra van Azië.


3/11/2020 – 20u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.