29 oktober 2021

Hoskinson praat over digitalisering met Ethiopisch Ministerie van Onderwijs als onderdeel van Cardano Africa Tour

Charles Hoskinson van Cardano bezoekt het Ministry of Education in Ethiopië om de digitalisering van het land in het algemeen en het onderwijs in het bijzonder te bespreken.

Tijdens zijn Cardano tour in Afrika, waarbij hij verschillende landen van zuid naar noord afgaat (met als eindpunt Egypte), heeft de CEO van IOG (voordien IOHK) en oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, Ethiopië bezocht.

Tijdens zijn bezoek ging hij naar het lokale Ministerie van Onderwijs om de mogelijkheden te bespreken voor de digitale transformatie van het land, grotendeels gebaseerd op blockchaintechnologie.

Als onderdeel van de tournee heeft Hoskinson al een bezoek gebracht aan onder meer Burundi en de Republiek Zuid-Afrika, waar hij presidenten en topzakenlieden heeft ontmoet om de toekomst van hun landen te bespreken, waarin digitalisering op basis van blockchain gebaseerde innovaties de boventoon zal voeren.

Hoskinson is ook van plan om Ghana, Nigeria, Kenia en Egypte te bezoeken.

Afrika snakt naar op blockchain gebaseerde innovatie

Volgens een persbericht over een partnerschap met een fonds van risicokapitaalverschaffers, is het team van Cardano op tournee door Afrika met als doel om deel te nemen aan de selectie van start-ups, die niet alleen de nodige financiële steun zullen krijgen van het VC fonds, maar ook de nodige educatie en andere ondersteuning zullen krijgen.

IOG is op dit moment al bezig met het geven van IT-opleidingen in verschillende delen van het land. Het heeft een grote basis in Ethiopië. IOG is daar eerder al een partnerschap aangegaan met de overheid en werkt samen met vijf miljoen leraren en veelbelovende studenten.

Het team van Cardano reist samen met Hoskinson door Afrika om de bestuursleden van innovatieve start-ups en belangrijke diplomatieke figuren te ontmoeten.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram