12 november 2020

Iconisch gamemerk Atari heeft zijn eigen cryptocurrency gelanceerd

Online games, gokken en een console met blockchainondersteuning: een blik op Atari's cryptocurrency plannen.

Atari is één van de meest legendarische merken op het gebied van gaming, van videogames populair in speelhallen totdat ze met consoles in huis kwamen - bijna in hun eentje de industrie creërend die Nintendo en anderen later overnamen.

Het is al geruime tijd geleden dat Atari een belangrijke speler was in de traditionele gamingindustrie, maar het merk bevindt zich midden in een poging om zich te herintroduceren via een aantal verschillende projecten: een nieuwe Atari VCS-console, luxueuze resort hotels en ja, een cryptocurrency.

Net als andere cryptocurrencies, kan het Atari token ook worden verhandeld op exchanges die het token ondersteunen, en Atari werkt aan het lanceren van zijn eigen officiële exchange.

Wat is er zo speciaal aan het Atari token?

Op dit moment is het meest bijzondere aan ATRI de naam. Voor velen is Atari al eeuwen geen God meer in de game-industrie en de naam is in de loop der jaren van eigenaar veranderd, maar het merk betekent nog steeds iets voor veel mensen. Het is een consumentvriendelijke branding in een crypto-industrie die streeft naar een reguliere doorbraak.

Atari wil dat zijn token de standaard cryptocurrency wordt voor videogames, gokken en gokgerelateerde entertainment. Door een combinatie van zijn eigen opkomende online platforms en partnerschappen met de makers van andere games, apps en services, hoopt Atari van het Atari token een veelgebruikte digitale valuta te maken die synoniem is met gaming. En zoals hierboven vermeld, zou de bekendheid van de naam kunnen helpen bij een brede acceptatie.

Wat kunt u doen met het Atari token?

Vanaf dit moment kunt u het Atari token kopen en verkopen. Meer kan u er helaas nog niet mee doen. Atari heeft zijn plannen voor de toekomst van het Atari token gedetailleerd voorgelegd, maar op dit moment is het bedrijf vooral gefocust op het opbouwen van liquiditeit door tokens te verkopen en door exchanges te overtuigen om het te ondersteunen.

Atari is van plan om een ​​online portaal voor games genaamd Atari Universe, een online Atari Casino en een Atari Betting -platform te lanceren. Het bedrijf heeft ook partnerschappen aangekondigd met andere app-, game- en online serviceplatforms om het Atari token te integreren, zoals het sport- en esports-gokplatform Unikrn en het op volwassenen gerichte sociale platform Karma the Game of Destiny.

Arkane Network is ook overeengekomen om het token te implementeren binnen zijn gedecentraliseerde app-ontwikkelingsplatform, wat mogelijk kan leiden tot adoptie in toekomstige games van andere makers.

Wat is de nieuwe Atari VCS?

Naast Sony's PlayStation 5 en Microsoft's Xbox Series X, zal Atari zijn eigen gloednieuwe videogameconsole lanceren, de Atari VCS. Het lijkt veel op de klassieke Atari-consoles uit de jaren 70 en 80, inclusief een opmerkelijke houten afwerking, en het wordt zelfs geleverd met een retro-joystick naast de modernere controller. Atari haalde meer dan $3 miljoen op via een pre-order crowdfunding-campagne via Indiegogo.

De VCS kan downloadbare Atari-klassiekers afspelen, maar het is niet alleen een machine voor oude herinneringen: het is als een compacte computer die nieuwe high-definition games speelt, video streamt en meer. De Atari VCS zal het Atari token integreren, waardoor eigenaren de cryptocurrency kunnen gebruiken om games te kopen en voor diensten te betalen. Bovendien zal de VCS Ultra's op blockchain gebaseerde digitale gamingwinkel bevatten voor het kopen van games. De Ultra-winkel zal ook Atari tokens accepteren.

Atari werkt ook samen met Animoca Brands, een belangrijke speler in crypto games dankzij titels als The Sandbox en F1 Delta Time, om blockchain-aangedreven versies van klassieke Atari-games zoals Asteroids en Centipede te ontwikkelen. Deze spellen zijn speelbaar op de VCS.

Atari's ambities reiken echter verder dan cryptocurrency en gaminghardware; het heeft visioenen om zichzelf te veranderen in een entertainmentmerk dat vergelijkbaar is met Disney. Dat omvat de lancering van een reeks interactieve hotels met een gamingthema, waarvan de eerste naar verwachting in 2022 in Las Vegas wordt geopend. Andere geplande locaties zijn Phoenix, Chicago en San Francisco.

De toekomst van Atari (ATRI)

Een groot deel van het gesprek rond het Atari token is theoretisch, aangezien het bedrijf de platforms die de cryptocurrency daadwerkelijk zullen gebruiken, nog moet lanceren. De plannen van Atari zijn ambitieus, en de nieuwe VCS-console zelf zou een rol kunnen spelen om steeds meer mensen kennis te laten maken met crypto, mocht de VCS-hardware populair blijken te zijn.

Atari is ook van plan om een ​​op gaming gerichte stablecoin te lanceren, maar het blijft onduidelijk hoe Atari use-cases voor de twee tokens binnen zijn platforms en ecosysteem zal onderscheiden.

De lancering van ATRI was misschien niet het daverende succes waarop het gamingbedrijf had gehoopt; de symbolische verkoop werd naar verluidt geconfronteerd met veel problemen, waaronder storingen in de orderverwerking en vertragingen bij opnames. En na de lancering kelderde de prijs van ATRI van ongeveer $0,25 naar een dieptepunt van $0,04, voordat het kon herstellen tot ongeveer $0,09.

Atari is niet het enige bedrijf dat tokens in de gamingindustrie lanceert. Het Atari token is echter breder bedoeld om als betaalmiddel te worden gebruikt binnen een reeks games en services, ook door verschillende partners.

Al is het zeer vroeg voor cryptogamen, als Atari zijn token als de gamingvaluta kan profileren, zou het over de hele lijn zijn vruchten kunnen afwerpen. Zo niet, dan kan het gewoon een ander op Ethereum gebaseerd token zijn dat niet aan de hype voldoet. We zullen zien of Atari erin slaagt om het terug te brengen naar zijn gloriedagen.


12/11/2020 - 22u15
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram