Dutch Crypto News
27 juli 2021

India gaat Ethereum blockchain gebruiken om diploma's te verifiëren

Een nieuw partnerschap met LegitDoc plaatst India bij de early adopters voor de invoering van een e-governance systeem op Ethereum voor het hoger onderwijs.

De regering van Maharashtra kondigde onlangs een partnerschap aan met de Indiase blockchain startup LegitDoc om een legitimatiesysteem te implementeren aangedreven door Ethereum om fraudebestendige diploma certificaten te verstrekken.

Om de toename van documentvervalsing tegen te gaan, verzet de Maharashtra State Board of Skill Development (MSBSD) zich tegen het Indiase crypto-verbodverhaal van het gebruik van op Ethereum gebaseerde publieke blockchains. In een exclusieve verklaring benadrukte LegitDoc CEO Neil Martis dat terwijl de certificaten worden geverifieerd met behulp van traditionele handmatige methoden, MSBSD vanaf volgend jaar alleen de digitale verificatiemethode zal gaan bepleiten voor alle handmatige verificatieverzoeken.

Martis toonde belangstelling van andere lokale overheden en voegde daaraan toe:

"We hebben een actieve werkopdracht van de regering van Karnataka (departement van informatietechnologie en biotechnologie). We zijn in gesprek met de regering van Telangana (afdeling schoolonderwijs) en de afdeling hoger & technisch onderwijs van Maharashtra om LegitDoc voor hun studentengemeenschap te implementeren."

Reguliere instellingen zoals het National Institute of Technology (Surathkal) en Ashoka University zijn in gesprek om een gelijkaardige oplossing te implementeren om de voortdurende vervalsing van documenten tegen te gaan, aldus Martis.

Het partnerschap met LegitDoc plaatst India bij de early adopters om een e-governance systeem voor het onderwijs te implementeren met het Massachusetts Institute of Technology (MIT), Malta en Singapore.

Anil Jadhao, voorzitter van MSBSD, wees op het vermogen van blockchain-technologie om fraude met betrekking tot valsheid in geschrifte tegen te gaan:

"In de afgelopen 10 jaar is er een sterke toename geweest van vervalsing van door de overheid uitgegeven documenten, die enorme financiële verliezen en reputatieschade hebben veroorzaakt voor de betrokken belanghebbenden."

Als een woord van voorzichtigheid, stelde de computerwetenschapper Stuart Madnick van het MIT:

"Het komt erop neer dat, hoewel blockchain vooruitgang in encryptie en beveiliging vertegenwoordigt, het kwetsbaar is op sommige van dezelfde manieren als andere technologieën, evenals nieuwe kwetsbaarheden heeft die uniek zijn voor blockchain-netwerken. In feite heeft de houding en het gedrag van de mensen nog steeds aanzienlijke gevolgen voor de beveiliging van verschillende netwerken."


27/07/2021 - 22u00
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram