x Oud archief

India voert belasting van 30% in op de winst uit cryptomunten en zal een CBDC lanceren

cryptostheen 1 min lezen

In een toespraak over de begroting voor 2022 heeft de Indiase minister van financiën Nirmala Sitharaman de lancering aangekondigd van een digitale munt van de centrale bank (CBDC) tegen 2023 als een middel om de economische groei van het land te stimuleren.

Sitharaman benadrukte de noodzaak van digitale inclusie in tal van industrieën.

Over de lancering van een digitale roepie voegde ze eraan toe dat de invoering van een CBDC een “grote stimulans” zal zijn voor de digitale economie. Ze wees ook op de mogelijkheid van een efficiënter en goedkoper systeem voor het beheer van fiatvaluta dat mogelijk wordt gemaakt door digitale valuta’s.

“Daarom wordt voorgesteld om de digitale roepie in te voeren met behulp van blockchain en andere technologieën, uit te geven door de Reserve Bank of India (RBI), te beginnen in 2022-2023.”

Aanvullend op de lancering van een digitale versie van de Indiase roepie, stelde Sitharaman ook de invoering van een nieuwe belasting van 30% voor op de winst uit cryptomunten. Ze stelde voor:

“Alle inkomsten uit de overdracht van virtuele digitale activa worden belast tegen een tarief van 30%. Bij het berekenen van dergelijke inkomsten is geen aftrek toegestaan met betrekking tot uitgaven of vergoedingen, behalve de aankoopkosten.”

De minister van financiën benadrukte ook dat eventuele verliezen die zijn opgetreden bij het verhandelen van digitale activa niet kunnen worden gebruikt als compensatie tegen een andere inkomstenbron. Met andere woorden, beleggers zullen niet in staat zijn om verliezen of hacks van cryptomunten aan te tonen om de belasting op winsten te compenseren.

Om investeringen in de crypto-industrie in het land bij te houden, stelde Sitharaman verder voor om een belastingaftrek aan de bron van 1% boven een nog vast te stellen drempel in te voeren.

Lokale Indiase berichtgever Lok Sabha benadrukte dat een parlementaire onderzoeksgroep een op crypto gerichte training heeft georganiseerd.

De agenda voor wetgevende zaken voor het lagerhuis van het parlement bevat niet langer een wetsvoorstel dat crypto in het land mogelijk zou kunnen verbieden.

Eerder stelden gepubliceerde teksten van het wetsvoorstel voor om “particuliere cryptocurrencies” in India te verbieden, terwijl het gebruik van “de onderliggende technologie” toegestaan zou blijven.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.