x Oud archief

Institutioneel geld koopt Bitcoin in plaats van goud nu inflatie toeneemt: JPMorgan

cryptostheen 2 min lezen

Bitcoin (BTC) heeft deze week een prijsrally van 35% geleid door ver boven het weerstandsniveau van $50.000 te stijgen en bereikt daarmee opnieuw een totale marktwaarde van meer dan $1 biljoen.

Volgens een nota die JPMorgan afgelopen donderdag met klanten heeft gedeeld, werd de recente prijsstijging van BTC voornamelijk toegeschreven aan institutionele beleggers die op zoek waren naar een afdekking tegen de inflatie.

“Het opnieuw opduiken van inflatiezorgen bij beleggers heeft de interesse in het gebruik van Bitcoin als inflatiehedge aangewakkerd,” aldus de analisten, die stellen dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden in de perceptie over de verdiensten van BTC ten opzichte van goud.

“Institutionele beleggers lijken terug te keren naar Bitcoin en zien het misschien als een betere inflatiehedge dan goud.”

Institutionele beleggers zijn niet de enigen. Shark Tank ster Kevin O’Leary verklaarde eerder deze week dat crypto nu goed is voor een grotere toewijzing in zijn portefeuille dan goud.

Het momentum in de richting van Bitcoin staat in contrast met een rapport van JPMorgan in mei, toen analisten opmerkten dat grote beleggers op dat moment Bitcoin achter zich lieten en overstapten op traditioneel goud.

JPMorgan gaf twee andere factoren waarvan het denkt dat ze achter de huidige rally zitten.

“De recente woorden van Amerikaanse beleidsmakers dat er geen intentie is om de stappen van China te volgen naar het verbieden van het gebruik of delven van cryptocurrencies,” merkten de analisten op, evenals:

“De recente opkomst van het Lightning Network en snellere betalingsoplossingen geholpen door de Bitcoin adoptie in El Salvador.”

In tegenstelling tot andere analisten deze week, noemde JPMorgan speculatie rond de goedkeuring van een Bitcoin futures exchange-traded fund (ETF) niet als een belangrijke drijfveer voor de prijs.

BTC wordt op het moment van schrijven verhandeld rond de $54.000, volgens gegevens van Coingecko.

Bitcoin vs goud in de afgelopen 12 jaar // Bron: Woobull

Ondanks dat sommige divisies van JPMorgan een groeiende interesse uiten in crypto-activa en blockchainprojecten, verklaarde CEO Jamie Dimon maandag in een interview dat hij een scepticus blijft wat Bitcoin betreft.

[mcrypto id=”8342″]

09/10/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.