9 oktober 2021

Institutioneel geld koopt Bitcoin in plaats van goud nu inflatie toeneemt: JPMorgan

Volgens JPMorgan is de rally van deze week gedreven door institutionele beleggers die zich met Bitcoin indekken tegen inflatie.

Bitcoin (BTC) heeft deze week een prijsrally van 35% geleid door ver boven het weerstandsniveau van $50.000 te stijgen en bereikt daarmee opnieuw een totale marktwaarde van meer dan $1 biljoen.

Volgens een nota die JPMorgan afgelopen donderdag met klanten heeft gedeeld, werd de recente prijsstijging van BTC voornamelijk toegeschreven aan institutionele beleggers die op zoek waren naar een afdekking tegen de inflatie.

"Het opnieuw opduiken van inflatiezorgen bij beleggers heeft de interesse in het gebruik van Bitcoin als inflatiehedge aangewakkerd," aldus de analisten, die stellen dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden in de perceptie over de verdiensten van BTC ten opzichte van goud.

"Institutionele beleggers lijken terug te keren naar Bitcoin en zien het misschien als een betere inflatiehedge dan goud."

Institutionele beleggers zijn niet de enigen. Shark Tank ster Kevin O'Leary verklaarde eerder deze week dat crypto nu goed is voor een grotere toewijzing in zijn portefeuille dan goud.

Het momentum in de richting van Bitcoin staat in contrast met een rapport van JPMorgan in mei, toen analisten opmerkten dat grote beleggers op dat moment Bitcoin achter zich lieten en overstapten op traditioneel goud.

JPMorgan gaf twee andere factoren waarvan het denkt dat ze achter de huidige rally zitten.

"De recente woorden van Amerikaanse beleidsmakers dat er geen intentie is om de stappen van China te volgen naar het verbieden van het gebruik of delven van cryptocurrencies," merkten de analisten op, evenals:

"De recente opkomst van het Lightning Network en snellere betalingsoplossingen geholpen door de Bitcoin adoptie in El Salvador."

In tegenstelling tot andere analisten deze week, noemde JPMorgan speculatie rond de goedkeuring van een Bitcoin futures exchange-traded fund (ETF) niet als een belangrijke drijfveer voor de prijs.

BTC wordt op het moment van schrijven verhandeld rond de $54.000, volgens gegevens van Coingecko.

Bitcoin vs goud in de afgelopen 12 jaar // Bron: Woobull

Ondanks dat sommige divisies van JPMorgan een groeiende interesse uiten in crypto-activa en blockchainprojecten, verklaarde CEO Jamie Dimon maandag in een interview dat hij een scepticus blijft wat Bitcoin betreft.


09/10/2021 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram