x Oud archief

Institutionele beleggers leggen steeds meer focus op altcoins, blijkt uit nieuw onderzoek

cryptostheen 2 min lezen

Een nieuw onderzoek van Nickel Digital Asset Management geeft aan dat 32% van de institutionele beleggers met een toewijzing van Bitcoin in hun portefeuille in de komende 12 maanden voor het eerst in altcoins zullen investeren.

Met name ongeveer 33% van de beleggers denkt dat het om een aanzienlijk bedrag zal gaan, terwijl 29% verwacht dat hun investering in alternatieve cryptomunten geleidelijk zal zijn.

Wat betreft de motivatie achter de geplande investeringen, geeft 54% van deze bedrijven aan dat de stap in lijn is met de voortdurende groei van de cryptocurrency-industrie.

Nog eens 45% merkt op dat het deel uitmaakt van het diversifiëren van hun beleggingen in Bitcoin. Ter vergelijking: 44% wordt gemotiveerd door de overtuiging dat een opwaarts potentieel van de cryptomarkt hun belangen op lange termijn rechtvaardigt.

In een reactie op de bevindingen zei Anatoly Crachilov, medeoprichter en CEO van Nickel Digital, dat de stap in lijn is met de groei van de DeFi sector, waarbij sommige altcoins een snellere groei laten zien dan Bitcoin. Volgens Crcahilov:

“Veel DeFi-protocollen hebben hun marktkapitaal het afgelopen jaar drastisch zien stijgen, met waarderingen die sneller stegen dan Bitcoin. Deze activa richten zich op real-life use cases en zijn gebaseerd op een grotere programmeerbaarheid dan Bitcoin, wat wordt weerspiegeld in hun prijsdynamiek. Het is dan ook geen verrassing dat vooruitziende institutionele beleggers en vermogensbeheerders steeds meer aandacht besteden aan dit opkomende deel van de cryptomarkt.”

Voor de studie werden institutionele beleggers en vermogensbeheerders uit de Verenigde Staten, het Verenigd-Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten ondervraagd. Gezamenlijk hebben zij meer $275,5 miljard aan beheerd vermogen in handen.

Impact van institutioneel geld op de cryptomarkt

Begin dit jaar begon de cryptomarkt aan een bull run die het gevolg was van het feit dat steeds meer instellingen en instituties de markt betraden, met als hoogtepunt dat Bitcoin een recordprijs van bijna $65.000 bereikte. Als hetzelfde wordt herhaald onder de altcoins, zouden de betrokken munten een vergelijkbare stijging kunnen laten zien als Bitcoin.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”ETH~USD,ADA~USD,BNB~USD,SOL~USD,DOT~USD,LINK~USD,LTC~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

De ontwikkeling komt ondanks dat sommige analisten stellen dat een zogenaamd ‘altcoin-seizoen’ nog lang niet is aangebroken. Zo merkte Ben Lilly, crypto-econoom & partner bij Jarvis Labs, op dat er geen indicatie is dat de focus op het punt staat om zich meer op alternatieve cryptomunten te richten.

[mcrypto id=”8342″]

16/09/2021 – 15u45
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.