19 januari 2022

Intel komt met Bitcoin mining chip die veel minder energie zou verbruiken

Intel staat op het punt dominantie op te eisen in de Bitcoin (BTC) miningsector met de onthulling van een energiezuinige ASIC chip.

De producent van chips, moederborden, computergeheugen en servers zal een energiezuinige Bitcoin ASIC genaamd 'Bonanza Mine' presenteren op de International Solid-State Circuits (ISSC) conferentie.

Verdere details over de plannen van Intel Corp. (NASDAQ: INTC), een bedrijf met een marktwaarde van meer dan $220 miljard, over zijn uitstapje naar de miningsector zijn schaars. Het is niet duidelijk of Intel een levensvatbaar product zal presenteren of slechts een prototype van een chip zal onthullen.

De presentatie van de ASIC - chips die zijn ontworpen om slechts één specifieke taak uit te voeren - vindt plaats op 23 februari.

Het bedrijf werkt al een tijdje aan zijn intrede in de crypto-industrie. In 2018 kende het U.S. Patent and Trademark Office de chipgigant een patent toe voor het efficiënt delven van cryptomunten die gebruikmaken van het SHA-256 algoritme.

Eerder onthulde Intel afgelopen jaar in augustus een klein belang in de toonaangevende cryptobeurs Coinbase.

In oktober bevestigde het bedrijf dat het de Arc Alchemist GPU's niet zou afzwakken om cryptocurrency miners weg te jagen, door te weigeren het voorbeeld van Nvidia te volgen.

Intel Graphics Chief Raja Koduri zei in een interview in december dat GPU's bedoeld zijn om te gamen en niet voor mining. Hij lijkt ook een tipje van de sluier te hebben opgelicht over een nieuw miningproduct van het bedrijf:

"Maar in staat zijn om veel efficiënter te valideren op een blockchainnetwerk tegen een veel lagere kostprijs, met veel minder vermogen, is een vrij eenvoudig op te lossen probleem. En weet je, daar werken we aan, en op een bepaald moment in de tijd, hopelijk niet al te ver in de toekomst, zullen we daar wat interessante hardware voor uitbrengen."

Intel zal zware concurrentie ondervinden van Bitmain en MicroBT, 's werelds grootste fabrikanten van Bitcoin (BTC) miningtoestellen.

De hashrate van Bitcoin, de totale rekenkracht van het netwerk, bereikte onlangs een nieuw hoogtepunt (dagelijks gemiddelde) van 207 EH/s, volgens gegevens van Bitinfocharts.

Bitcoin (BTC) rekenkracht - dagelijks gemiddelde // Bron: Bitinfocharts

De introductie van een energiezuinige ASIC zou een potentiële spelbreker kunnen zijn voor veel FUD in de cryptomarkt, temidden van de groeiende bezorgdheid over het "buitensporige energieverbruik" van Bitcoin en de mogelijke gevolgen voor het milieu.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram