x Oud archief

Intel komt met Bitcoin mining chip die veel minder energie zou verbruiken

cryptostheen 2 min lezen

De producent van chips, moederborden, computergeheugen en servers zal een energiezuinige Bitcoin ASIC genaamd ‘Bonanza Mine’ presenteren op de International Solid-State Circuits (ISSC) conferentie.

Verdere details over de plannen van Intel Corp. (NASDAQ: INTC), een bedrijf met een marktwaarde van meer dan $220 miljard, over zijn uitstapje naar de miningsector zijn schaars. Het is niet duidelijk of Intel een levensvatbaar product zal presenteren of slechts een prototype van een chip zal onthullen.

De presentatie van de ASIC – chips die zijn ontworpen om slechts één specifieke taak uit te voeren – vindt plaats op 23 februari.

Het bedrijf werkt al een tijdje aan zijn intrede in de crypto-industrie. In 2018 kende het U.S. Patent and Trademark Office de chipgigant een patent toe voor het efficiënt delven van cryptomunten die gebruikmaken van het SHA-256 algoritme.

Eerder onthulde Intel afgelopen jaar in augustus een klein belang in de toonaangevende cryptobeurs Coinbase.

In oktober bevestigde het bedrijf dat het de Arc Alchemist GPU’s niet zou afzwakken om cryptocurrency miners weg te jagen, door te weigeren het voorbeeld van Nvidia te volgen.

Intel Graphics Chief Raja Koduri zei in een interview in december dat GPU’s bedoeld zijn om te gamen en niet voor mining. Hij lijkt ook een tipje van de sluier te hebben opgelicht over een nieuw miningproduct van het bedrijf:

“Maar in staat zijn om veel efficiënter te valideren op een blockchainnetwerk tegen een veel lagere kostprijs, met veel minder vermogen, is een vrij eenvoudig op te lossen probleem. En weet je, daar werken we aan, en op een bepaald moment in de tijd, hopelijk niet al te ver in de toekomst, zullen we daar wat interessante hardware voor uitbrengen.”

Intel zal zware concurrentie ondervinden van Bitmain en MicroBT, ‘s werelds grootste fabrikanten van Bitcoin (BTC) miningtoestellen.

De hashrate van Bitcoin, de totale rekenkracht van het netwerk, bereikte onlangs een nieuw hoogtepunt (dagelijks gemiddelde) van 207 EH/s, volgens gegevens van Bitinfocharts.

Bitcoin (BTC) rekenkracht – dagelijks gemiddelde // Bron: Bitinfocharts

De introductie van een energiezuinige ASIC zou een potentiële spelbreker kunnen zijn voor veel FUD in de cryptomarkt, temidden van de groeiende bezorgdheid over het “buitensporige energieverbruik” van Bitcoin en de mogelijke gevolgen voor het milieu.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.