5 april 2022

Intel lanceert nieuwe Bitcoin mining chip Blockscale

De nieuwe Bitcoin (BTC) mining chip ontworpen door Intel, de Blockscale ASIC, zal in het derde kwartaal van 2022 aan een beperkt aantal klanten worden geleverd.

Intel heeft de details bekendgemaakt over zijn nieuwe Bitcoin mining chip, de Intel Blockscale ASIC, die de energie-efficiëntie van proof-of-work (PoW) mining wil verhogen door middel van decennialang onderzoek en ontwikkeling van het bedrijf op gerelateerde gebieden.

"De Intel Blockscale ASIC gaat een belangrijke rol spelen in het helpen van Bitcoin miningbedrijven bij het bereiken van zowel duurzaamheid als een hoge rekenkracht in de komende jaren", aldus Jose Rios, general manager van Blockchain and Business Solutions in de Accelerated Computing Systems and Graphics Group bij Intel.

Intel zal zijn klanten alleen de ASIC chip zelf leveren, in plaats van een compleet ASIC miningsysteem te leveren zoals momenteel gebruikelijk is in de industrie.

Elke Blockscale ASIC chip levert een hashing snelheid tot 580 gigahashes per seconde (GH/s) met een energie-efficiëntie tot 26 joules per terahash (J/TH) en ondersteunt tot 256 geïntegreerde circuits per keten, naast de mogelijkheid om de temperatuur en voltage op de chip te meten.

Een miningsysteem dat bestaat uit 256 Intel Blockscale ASIC chips zou daarom ongeveer 148 TH/s produceren en ongeveer 3860 W aan stroom verbruiken. Het vlaggenschip van het luchtgekoelde miningsysteem van de huidige wereldmarktleider, Bitmain, produceert 140 TH/s met een energieverbruik van 3010 W, wat neerkomt op 21,5 J/TH aan energie-efficiëntie.

De Bitcoin (BTC) miningsector lijdt onder een ontoereikend aanbod van ASIC's als gevolg van het huidige wereldwijde tekort aan chips. Meer nog dan de concurrentie aan te gaan met de huidige marktleiders en te trachten een energiezuiniger aanbod te bieden, zal Intel op korte tot middellange termijn aantoonbaar waarde toevoegen aan de industrie door de beschikbaarheid van miners te vergroten.

De leveringen van Intel zullen ook een hardwareontwerp en softwarebundel als referentie bevatten om de systeemontwikkeling van klanten een vliegende start te geven. Argo Blockchain, Block, Inc, Hive Blockchain en GRIID Infrastructure behoren tot de eerste miningbedrijven die de aankomende chip van Intel in handen krijgen, die in het derde kwartaal van 2022 zal beginnen te verschepen. Intel zei dat het zal samenwerken met en leveren aan potentiële klanten die de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf delen voor 2023.

Intel kwam in januari in het nieuws toen het op de ISSCC conferentie een presentatie plande over een "ultra-low-voltage energy-efficient Bitcoin mining ASIC". In het panel kwamen de eerdere plannen aan bod en in dezelfde maand deelde het bedrijf mee dat zijn nieuwe chip, de Blockscale ASIC, dit jaar zou worden verscheept.


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram