x Oud archief

Interactive Brokers gaat tegen het einde van de zomer cryptohandel aanbieden

cryptostheen 1 min lezen

Het Amerikaanse bedrijf Interactive Brokers zal binnen enkele maanden de handel in cryptocurrencies aan klanten aanbieden, aldus een rapport. Het dochterbedrijf van Interactive Brokers in Londen bedient de Europese markt. Dit bedrijf heeft op haar beurt weer onderaannemers specifiek actief in de Nederlandse markt, zoals Today’s Brokers en Lynx en WH Selfinvest in de Belgische markt.

Op de Piper Sandler Global Exchange & FinTech Conference onthulde oprichter Thomas Peterffy dat het bedrijf ervoor had gekozen om de cryptomarkt te betreden.

Peterffy, geciteerd door CNBC, liet doorschemeren dat de vraag van klanten een belangrijke drijfveer was geweest voor de beslissing.

“Klanten vragen zeker naar cryptohandel en we verwachten ze tegen het einde van de zomer aan te kunnen bieden.”

Interactive Brokers biedt handelaren een breed scala aan activa naast valuta’s, waaronder aandelen, opties, futures, obligaties en fondsen, volgens haar website. Vanaf 2019 bedroeg de waarde van het eigen vermogen bijna $8 miljard.

De overstap naar crypto zal vermoedelijk eerst en vooral Bitcoin (BTC) bevatten, waarbij Peterffy desalniettemin geen specifieke tokens noemt.

“Wat obstakels betreft, de grootste hindernis is hoe je je klanten 100% veilig houdt”, citeerde CNBC.

“Hoe maak je het 100% zeker dat niemand hun munten zal stelen ondanks het feit dat ze onvindbaar zijn. Daar komen we meer over te weten als we aan het einde van de zomer open gaan voor de handel in cryptocurrencies.”

De aankondiging valt samen met het laatste hoofdstuk in de evolutie van Bitcoin tot een mainstream activaklasse dankzij de baanbrekende beslissing waardoor Bitcoin officieel een wettig betaalmiddel is geworden in El Salvador.

Daarnaast gaf een senior Bloomberg-analist woensdag aan dat Bitcoin niet langer “speculatief” van aard is.

Ondanks de aanzienlijke verkoopdruk in de afgelopen weken, is de kans groter dat BTC wellicht $40.000 in plaats van $20.000 bereikt, voegde Mike McGlone van Bloomberg Intelligence eraan toe.

[mcrypto id=”8342″]

10/06/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.