Bitcoin

Investeringen in bitcoin door Tesla blijven onveranderd in vierde kwartaal

Volgens het laatste kwartaalrapport dat woensdag werd gepubliceerd, heeft Tesla, geleid door Elon Musk, zijn bezittingen in bitcoin behouden, dat momenteel wordt gewaardeerd op meer dan $387 miljoen.
cryptostheen 1 min lezen
Investeringen in bitcoin door Tesla blijven onveranderd in vierde kwartaal
Investeringen in bitcoin door Tesla blijven onveranderd in vierde kwartaal

Het meest recente winstrapport van Tesla, onder leiding van Elon Musk, onthult dat de investeringsportefeuille met bitcoin van de techgigant consistent bleef gedurende het vierde kwartaal van 2023.

In het rapport, dat woensdag werd uitgebracht, werd niet verwezen naar bitcoin, wat aangeeft dat het bedrijf geen bitcoin heeft gekocht of verkocht. De waardering van Tesla's bezittingen in bitcoin is $387 miljoen op basis van de huidige marktprijzen.

Top 10 beursgenoteerde bedrijven die bitcoin bezitten

Uit gegevens van Bitcointreasuries.org blijkt dat Tesla een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin bezit, in totaal meer dan 9.720 BTC. Dit maakt Tesla (TSLA) het op twee na grootste beursgenoteerde bedrijf die bitcoin bezit, achter softwarebedrijf MicroStrategy (MSTR) en cryptominer Marathon (MARA).

Tesla haalde in februari 2021 de krantenkoppen toen het $1,5 miljard investeerde in bitcoin en ongeveer 43.000 BTC vergaarde. Tegelijkertijd kondigde het bedrijf aan bitcoin te willen accepteren als betaalmethode. Als reactie op de onzekerheden rond COVID-19 lockdowns begon Tesla later dat jaar echter zijn bitcoin te verkopen. In het tweede kwartaal van 2022 had het bedrijf 75% van zijn investeringen in bitcoin verkocht en prioriteit gegeven aan het versterken van zijn kaspositie.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.