x Oud archief

Investeringsbedrijf uit Noorwegen wijst $58 miljoen toe aan Bitcoin en cryptobedrijven

cryptostheen 1 min lezen

Aker ASA, een in Oslo Bors genoteerde holding met een waarde van $6 miljard, gaat investeren in Bitcoin. Volgens een persbericht heeft Aker een nieuw bedrijf opgericht met de naam Seetee AS, wiens missie het is om te investeren in Bitcoin (BTC).

De nieuw gevormde Seetee zal zich ook verdiepen in de Bitcoin mining-industrie, terwijl hij op zoek is naar nuttige partnerschappen met grote spelers in de crypto-industrie. Seetee is naar verluidt ook een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Blockstream.

Volgens Blockstream Chief Strategy Officer Samson Mow, zal het Bitcoin-infrastructuurbedrijf nauw samenwerken met Seetee bij de implementatie van BTC mining en sidechains.

Ondanks dat de Noorse regering de elektriciteitssubsidies voor BTC miners in november 2018 heeft beëindigd, draagt ​​de Bitcoin mining-activiteit in het land nog steeds bij aan een aanzienlijk deel van de wereldwijde distributie van de hashrate.

Buiten China staat het land op de achtste plaats in termen van wereldwijde maandelijkse hashsnelheid, volgens gegevens van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index. Eerder tekende Bitfury een overeenkomst met een privaat bedrijf om de BTC mining farm van $35 miljoen van de laatstgenoemde te upgraden.

De persverklaring onthult ook dat het nieuwe bedrijf zal streven naar investeringen in andere bedrijven uit de crypto- en blockchainindustrie.

Aker zal voor Seetee 500 miljoen Noorse kronen ($58 miljoen) aan startkapitalisatie verstrekken, waarbij het nieuwe bedrijf al zijn liquide activa in BTC houdt. De verhuizing markeert een aanzienlijke afwijking van de gebruikelijke investeringen van Aker in de olie-onderzoekssector en mariene biotechsector. Twitterend op vrijdag onthulde Seetee dat het al 1.170 BTC had gekocht.

In een reactie op de grondgedachte voor het verkennen van Bitcoin-investeringen, merkte Aker-CEO Øyvind Eriksen op:

“Met de lancering van Seetee zet de Aker Group weer een stap naar software en fintech. We zijn erg enthousiast over de industriële kansen die worden ontsloten door Bitcoin en blockchaintechnologie, en willen een krachtige bijdrage leveren aan die inspanning.”

Aker is de laatste in een groeiende lijst van bedrijven over de hele wereld die de afgelopen maanden in Bitcoin hebben geïnvesteerd, van business intelligence -bedrijf MicroStrategy tot fabrikant van elektronische voertuigen Tesla.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

09/03/2021 – 22u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.