9 maart 2021

Investeringsbedrijf uit Noorwegen wijst $58 miljoen toe aan Bitcoin en cryptobedrijven

Aker ASA heeft een nieuwe dochteronderneming opgericht om Bitcoin op zijn balans te houden en te investeren in andere bedrijven in de crypto-industrie.

Aker ASA, een in Oslo Bors genoteerde holding met een waarde van $6 miljard, gaat investeren in Bitcoin. Volgens een persbericht heeft Aker een nieuw bedrijf opgericht met de naam Seetee AS, wiens missie het is om te investeren in Bitcoin (BTC).

De nieuw gevormde Seetee zal zich ook verdiepen in de Bitcoin mining-industrie, terwijl hij op zoek is naar nuttige partnerschappen met grote spelers in de crypto-industrie. Seetee is naar verluidt ook een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Blockstream.

Volgens Blockstream Chief Strategy Officer Samson Mow, zal het Bitcoin-infrastructuurbedrijf nauw samenwerken met Seetee bij de implementatie van BTC mining en sidechains.

Ondanks dat de Noorse regering de elektriciteitssubsidies voor BTC miners in november 2018 heeft beëindigd, draagt ​​de Bitcoin mining-activiteit in het land nog steeds bij aan een aanzienlijk deel van de wereldwijde distributie van de hashrate.

Buiten China staat het land op de achtste plaats in termen van wereldwijde maandelijkse hashsnelheid, volgens gegevens van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index. Eerder tekende Bitfury een overeenkomst met een privaat bedrijf om de BTC mining farm van $35 miljoen van de laatstgenoemde te upgraden.

De persverklaring onthult ook dat het nieuwe bedrijf zal streven naar investeringen in andere bedrijven uit de crypto- en blockchainindustrie.

Aker zal voor Seetee 500 miljoen Noorse kronen ($58 miljoen) aan startkapitalisatie verstrekken, waarbij het nieuwe bedrijf al zijn liquide activa in BTC houdt. De verhuizing markeert een aanzienlijke afwijking van de gebruikelijke investeringen van Aker in de olie-onderzoekssector en mariene biotechsector. Twitterend op vrijdag onthulde Seetee dat het al 1.170 BTC had gekocht.

In een reactie op de grondgedachte voor het verkennen van Bitcoin-investeringen, merkte Aker-CEO Øyvind Eriksen op:

“Met de lancering van Seetee zet de Aker Group weer een stap naar software en fintech. We zijn erg enthousiast over de industriële kansen die worden ontsloten door Bitcoin en blockchaintechnologie, en willen een krachtige bijdrage leveren aan die inspanning."

Aker is de laatste in een groeiende lijst van bedrijven over de hele wereld die de afgelopen maanden in Bitcoin hebben geïnvesteerd, van business intelligence -bedrijf MicroStrategy tot fabrikant van elektronische voertuigen Tesla.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

09/03/2021 - 22u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram