9 september 2021

IOTA Foundation geselecteerd om Europees blockchainnetwerk te ontwikkelen

De IOTA Foundation werd geselecteerd als één van de zeven contractanten om de distributed ledger technology (DLT) te ontwerpen voor een Europees blockchainnetwerk.

De IOTA Foundation zal deelnemen aan de eerste fase van het EU blockchain pre-commerciële aanbestedingsproces. Deelnemers zullen nieuwe DLT-oplossingen ontwerpen die de schaalbaarheid, energie-efficiëntie en veiligheid van de European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) verbeteren.

Wat is EBSI?

De EBSI is in 2019 opgericht door het European Blockchain Partnership en heeft de ambitie om de blockchain voor Europa te worden. Het zou dit doen door een netwerk van nodes (knooppunten) in heel Europa te ontwikkelen. Deze zouden grensoverschrijdende diensten tussen overheden, ondernemingen en burgers mogelijk maken.

Idealiter zou dit de efficiëntie en het vertrouwen van transacties in de hele EU verbeteren. Bovendien zou het de mobiliteit van burgers, ondernemingen en goederen vergemakkelijken. Enkele gebruiksscenario's voor het project zijn digitaal beheer van diploma’s en certificaten. Andere voorbeelden zijn het delen van gegevens tussen autoriteiten, digitale identificatie en de traceerbaarheid van documenten.

Aangezien EBSI de blockchain voor Europa wil worden, zal de Europese Commissie de nodes van het netwerk op Europees niveau beheren. Ondertussen opereren de landen die lid zijn van het European Blockchain Partnership op binnenlands niveau. Volgens een recente enquête van EuroNews zou 60% van de Europeanen liever zien dat hun eigen regering de regelgeving over cryptomunten opstelt, in plaats van de EU.

Waarom IOTA?

IOTA werd gekozen als de ideale partner om op voort te bouwen omdat het de visie van op grootboektechnologie gebaseerde veilige transacties voor een digitale interne markt in de EU het beste kan ondersteunen. Meer specifiek, de technologie van IOTA kan EBSI's doelstellingen van schaalbaarheid, transparantie, decentralisatie en interoperabiliteit faciliteren.

Het ontbreken van netwerk- of transactiekosten bij IOTA maakt ook microbetalingen mogelijk, wat het netwerk openstelt voor een breder potentieel publiek. Het lage energieverbruik bevordert ook de schaalbaarheid en zijn een aanvulling op het doel van de EU om Europa klimaatneutraal te maken tegen 2050. Omdat het netwerk een hoge doorvoer en een groot aantal knooppunten ondersteunt, kan elke lidstaat zijn eigen nodes beheren.


09/09/2021 - 14u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram