12 juni 2021

Iran zal crypto “zo snel mogelijk” legaliseren, zegt de huidige president

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft zijn regering gevraagd te gaan werken aan een wettelijk kader om cryptocurrencies zoals Bitcoin te reguleren.

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft gesuggereerd dat ze crypto zo snel mogelijk willen legaliseren, en verklaarde tijdens een vergadering van de Economische Coördinatieraad van de regering:

“Om de activiteiten rond cryptocurrencies te legaliseren en het kapitaal van mensen op dit gebied te beschermen, moeten we zo snel mogelijk een oplossing bedenken, de nodige wetten en instructies vastleggen en daarover vervolgens communiceren.”

Iran heeft geen regelgevingskader voor cryptovaluta geïmplementeerd, maar vorig jaar hebben ze de wet gewijzigd om Bitcoin te gebruiken voor de invoer van producten. Aangezien ze door sancties van de Verenigde Staten geen dollar meer kunnen gebruiken voor internationale handel.

Sinds 2018 trekt het land voornamelijk Chinese miners aan vanwege de toen goedkope energie en de nabijheid van het crypto-vijandige China.

Dat zet echter blijkbaar hun elektriciteitsnetwerk onder druk, waardoor Iran cryptomining tot het einde van de zomer heeft opgeschort.

"De ministeries van communicatie, informatietechnologie en energie zijn verantwoordelijk voor het afsluiten van de stroomvoorziening naar deze centra", zei Rouhani.

De president suggereerde echter dat dit een heel ander verhaal is als het om cryptocurrencies zelf gaat, en riep op tot samenwerking:

"De verantwoordelijke instanties op het gebied van kapitaalmarkten moeten samenwerken met de media en cyberspace op het gebied van informatie, educatie en publieke bewustwording over dit fenomeen en de instructies en wetten ervan."

Iran heeft volgende week presidentsverkiezingen, waarbij het onduidelijk is wat het standpunt van de nieuwe regering zal zijn ten aanzien van de crypto-industrie.

Zoals u zich kan voorstellen, zullen ze het in eerste instantie behoorlijk druk hebben met een heleboel andere dingen, maar Bitcoin is duidelijk in het strategisch belang van een gesanctioneerd Iran. Het is dus wellicht slechts een kwestie van tijd.

Het nieuws komt kort nadat landen en jurisdicties zoals India, Mexico, El Salvador en Paraguay kijken voor het definiëren van de sector. Onlangs werd het voorstel van de president van het Zuid-Amerikaanse land El Salvador voor Bitcoin als wettig betaalmiddel goedgekeurd.


12/06/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram