4 januari 2022

Italiaanse bankgigant gaat handel in Bitcoin (BTC) toevoegen aan zijn diensten

De private bank zal de eerste van het land zijn die de directe aankoop van Bitcoin aanbiedt.

Meer dan 300.000 klanten van Banca Generali, een Italiaanse bank met $87 miljard aan activa, zullen dit jaar Bitcoin (BTC) kunnen kopen en bezitten.

Volgens een recent rapport van Wealth zullen de particuliere klanten van Banca Generali in staat zijn om BTC te kopen en verkopen via de applicatie van de bank. De bank zal het cryptoplatform van Conio Inc. integreren in haar Home Banking systeem, waardoor haar gebruikers kunnen handelen in cryptomunten zonder de online omgeving van de bank te verlaten.

De bank kocht in december 2020 een belang van $14 miljoen in Conio en biedt haar gebruikers sindsdien bewaringsdiensten aan.

Riccardo Renna, de COO van Banca Generali, zei dat de integratie van het platform begin 2022 voltooid zal zijn.

"Zodra de integratie is voltooid, zullen klanten in staat zijn om veilig om te gaan met een activaklasse die uiterst riskant kan zijn als het verkeerd wordt benaderd."

Renna voegde eraan toe dat de toevoeging van Bitcoin deel uitmaakt van het grotere plan van de bank om haar bankiers en hun klanten te voorzien van nieuwe en innovatieve diensten.

"We hebben met Conio samengewerkt om een innovatieve bewaaroplossing te introduceren op basis van een systeem met meerdere handtekeningen dat de veiligheid van digitale activa van onze klanten waarborgt en de mogelijkheid biedt om in bepaalde gevallen, zoals bij erfenissen, de wallet terug te krijgen. Het terugvorderingsproces wordt mogelijk gemaakt door een derde sleutel, die Banca Generali namens onze klanten bewaart, zodat zij indien nodig hun digitale portemonnee kunnen terughalen. Wij geloven dat dit de echte kracht van ons voorstel is en wat ons zal onderscheiden van de rest van de markt.”

Banca Generali maakt deel uit van de Generali Group, één van de tien grootste verzekeraars ter wereld. Zij staat bekend als de beste private bank van Italië en richt zich op vermogende particulieren die op zoek zijn naar diensten op het gebied van private banking en vermogensbeheer.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram