31 oktober 2020

Italiaanse man betrapt op het gebruik van computersystemen voor ETH mining

Opnieuw heeft er iemand crypto proberen te minen met behulp van andermans hardware. Dit keer gaat het om Ether mining op de back-end van een Italiaanse luchthaven.

Een Italiaanse luchthavenmedewerker zou hebben geprofiteerd van de computersystemen op zijn werkplek om Ethereum (ETH) te minen.

Werkzaam op een luchthaven in de Italiaanse stad Lamezia Terme, zou de stafmedewerker mining-malware op de computersystemen van de luchthaven hebben geplaatst, zei een nieuwsbericht vandaag van het Italiaanse media-nieuwsblad Rai News. De medewerker zou ter plaatse meerdere miningplatforms hebben opgezet en daarbij gebruik gemaakt hebben van de ‘back-end’ van de systemen op de luchthaven. De autoriteiten hebben de dader uiteindelijk gepakt via camerabeelden.

Technische dienstverlening Sacal Global Solutions houdt toezicht op het technische framework voor de luchthavens in de Italiaanse regio Calabrië. Aangenomen wordt dat de luchthavenmedewerker, 41 jaar oud, gebruik heeft gemaakt van de systemen van Sacal om de mining-malware te installeren. De acties van de stafmedewerker brengen de computersystemen van de luchthaven in gevaar, voegde het nieuwsbericht toe.

"De onderzoekers analyseerden, in samenwerking met de luchthavenautoriteiten, de partities van het IT-netwerk binnen de hub en ontdekten de aanwezigheid, in twee verschillende technische ruimtes, van een echte 'mining farm’ verbonden met een extern netwerk." meldde Rai News en voegde toe:

"De onderzoeken, gecoördineerd door het Openbaar Ministerie van Lamezia Terme, werden uitgevoerd met technische controles die het mogelijk maakten om de IP-adressen te onderzoeken die zijn gekoppeld aan de geïnstalleerde machines, om de locatie van de 'Ethermine'-pool te identificeren (gebruikt voor mining van de Ethereum-cryptocurrency).”

Crypto mining malware is geen ongewone bedreiging in de cryptowereld. Tegen het hoogtepunt van de laatste crypto-bullmarkt in januari 2018 zou dergelijke malware naar het schijnt 55% van de bedrijven ter wereld hebben geteisterd.


31/10/2020 - 3u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram