x Oud archief

Jack Dorsey kondigt hulpfonds aan om Bitcoin ontwikkelaars te verdedigen tegen juridische problemen

cryptostheen 1 min lezen

Voormalig Twitter CEO en Block oprichter Jack Dorsey helpt bij de oprichting van een nieuw hulpfonds dat ontwikkelaars die bezig zijn met Bitcoin zal helpen verdedigen tegen rechtszaken.

Het fonds zal in eerste instantie de ontwikkelaars te hulp schieten die worden aangeklaagd door Tulip Trading Limited van Craig Wright wegens vermeende “schending van fiduciaire plichten”. Het fonds zal geld beschikbaar stellen voor een externe raadsman.

In een e-mailbericht gericht aan ontwikkelaars, verstuurd op 12 januari, beschreef Dorsey de open-source community als “bijzonder vatbaar voor juridische druk”.

“In reactie hierop stellen we een gecoördineerde en geformaliseerde reactie voor om ontwikkelaars te helpen verdedigen.”

Het Bitcoin Legal Defense Fund, een non-profitorganisatie, zal zich richten op het bijstaan van ontwikkelaars bij juridische geschillen die hun werk zouden kunnen onderbreken, voegde hij eraan toe.

Het zal dit doen door te helpen bij het aanstellen van raadslieden, het bedenken van verdedigingsstrategieën en het betalen van juridische kosten. De voorgestelde dienst zal gratis zijn voor ontwikkelaars van op Bitcoin gebaseerde projecten – Dorsey noemde ook het Lightning Network.

Het fonds zal om te beginnen worden bemand door vrijwilligers en parttime advocaten, met een bestuur dat verantwoordelijk is voor de toewijzing van de hulpmiddelen. Dat bestuur bestaat uit Dorsey, Chaincode Labs medeoprichter Alex Morcos en academicus Martin White, zo blijkt uit de e-mail.

“Op dit moment is het fonds niet van plan om extra geld in te zamelen voor zijn activiteiten, maar het zal dit doen in opdracht van het bestuur als dit nodig is voor verdere juridische stappen of om personeel te betalen.”

Jack Dorsey, die eind november 2021 aftrad als CEO van Twitter, is al een lange tijd een groot voorstander van Bitcoin (BTC). Het blijft onduidelijk of Dorsey het socialmediabedrijf heeft verlaten om zich te richten op de plannen van Block (voorheen Square) om een gedecentraliseerde cryptobeurs te ontwikkelen.

Op 19 november heeft het gedecentraliseerde blockchainproject tbDEX een whitepaper gepubliceerd waarin het zijn plannen toelicht om een berichtenprotocol te creëren dat ontworpen is om vertrouwensrelaties te vergemakkelijken zonder te vertrouwen op een federatie om de toegang te controleren.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.