Bitcoin

Jack Dorsey leidt financieringsronde van $6,2 miljoen voor OCEAN om Bitcoin mining te decentraliseren

Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter en Block, investeert in een nieuw initiatief met als doel wereldwijde decentralisatie van Bitcoin mining.
cryptostheen 2 min lezen
Jack Dorsey leidt financieringsronde van $6,2 miljoen voor OCEAN om Bitcoin mining te decentraliseren
Jack Dorsey leidt financieringsronde van $6,2 miljoen voor OCEAN om Bitcoin mining te decentraliseren

Recent kondigde Mummolin aan dat het $6,2 miljoen aan financiering had opgehaald, geleid door Jack Dorsey, voor het nieuwe initiatief genaamd OCEAN, dat streeft naar decentralisatie van Bitcoin mining.

OCEAN lanceert als een transparante, niet-custodial Bitcoin mining pool waar cryptominers rechtstreeks worden betaald vanuit de transactie in plaats van dat pools controle hebben over de fondsen.

Dit elimineert de risico's van pools die betalingen achterhouden of onnodige invloed uitoefenen op miners, volgens de aankondiging.

Gedecentraliseerde Bitcoin mining

Het platform haalt zijn motivatie uit het oplossen van problemen rond de centralisatie van mining pools, bewaarneming van fondsen en het gebrek aan transparantie in de industrie.

Luke Dashjr, Bitcoin Core ontwikkelaar en medeoprichter van Mummolin, zei: "De rol van mining pools moet veranderen voor bitcoin om echt te bestaan als een gedecentraliseerde valuta." Hij voegde eraan toe:

"OCEAN is een nieuw type pool dat miners in staat stelt om weer echt miners te zijn. We lanceren als de meest transparante pool en ook de enige niet-custodial pool waar miners direct nieuwe block rewards ontvangen van Bitcoin."

Jack Dorsey voegde toe:

"Onze bijdrage aan OCEAN komt voort uit diep respect voor hun missie."

Door transparantie te bieden en een mechanisme waarmee cryptominers rechtstreeks door Bitcoin zelf worden betaald, wordt "het netwerk radicaal robuuster", voegde de Global Head of Sales van OCEAN, de pseudonieme 'Bitcoin Mechanic', toe.

Na de lancering is OCEAN van plan om onafhankelijke constructie van block templates mogelijk te maken, zodat miners kunnen deelnemen aan de pool terwijl ze nog steeds hun eigen blokken construeren.

Jack Dorsey merkte ook op:

"Wanneer ik een project zie dat goed is voor Bitcoin in het algemeen, en dat ook goed is voor mij en mijn bedrijven persoonlijk, wordt het voor mij een eenvoudige beslissing, en ben ik er graag een onderdeel van."

Het platform heeft plannen om in 2024 aanvullende fases van verbeteringen en upgrades te lanceren gericht op Bitcoin decentralisatie.

Eerder hebben we bericht over de solide prestaties van Jack Dorsey's betalingsbedrijf, Block.

Huidig uitzicht van de miningsector

Volgens Blockchain.com wordt Bitcoin mining gedomineerd door vier belangrijke pools.

De grootste is Foundry USA, met 28% van de rekenkracht, gevolgd door Antpool met 26% van de distributie in rekenkracht in de afgelopen 24 uur.

De derde grootste mining pool is F2Pool, met 11%, gevolgd door ViaBTC, dat ook een aandeel van 11% heeft. Binance Pool is de vijfde grootste, met 8% van de hashkracht.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.