x Oud archief

Jed McCaleb dumpt in minder dan 2 weken meer dan 257 miljoen XRP

cryptostheen 1 min lezen

Aan de hand van gegevens blijkt dat de voormalige CTO van Ripple en één van de medeoprichters van het bedrijf, Jed McCaleb, in de afgelopen 14 dagen meer dan 200 miljoen XRP-munten uit zijn resterende voorraad heeft vrijgegeven om te worden verkocht.

Gegevens van XRPscan die de transacties bijhoudt, tonen aan dat Jed McCaleb – die in 2012 hielp bij het oprichten van Ripple Labs – 15 transacties heeft uitgevoerd met zijn ‘tacostand’ XRP-portemonnee, waardoor er meer dan 257 miljoen XRP verkocht moet worden.

Dit is het equivalent van $347 miljoen aan fiat.

Transacties van ‘tacostand’ wallet // Bron: XRPscan

Tacostand werd opgericht in 2013 toen McCaleb Ripple Labs verliet om zijn eigen blockchain-platform op te richten, Stellar, met als native coin XLM, een rivaal van Ripple.

Eén van de bepalingen bij de schikking was dat McCaleb zijn XRP slechts in kleine delen mocht verkopen; het dumpen van de volledige negen miljard munten die hij als compensatie ontving, was vanaf het begin niet toegelaten door de overeenkomst.

Nu heeft Jed minder dan twee miljard XRP over, met een huidig saldo in deze wallet van 266.633.843,835929 XRP.

Blockchain-onderzoeker en analist Leonidas Hadjiloizou verwacht dat McCaleb dagelijks ongeveer 22,6 miljoen XRP zal verkopen, wat betekent dat de medeoprichter van Ripple in augustus-september van dit jaar zijn resterende munten zullen verkocht zijn.

Na het bereiken van een jaarlijkse piek van $1,92 op 14 april, is de vierde grootste cryptocurrency gedaald op 26 april tot $0,98. Op het moment van schrijven wordt XRP verhandelt met een waarde van $1,35.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”XRP~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/xrp/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

29/04/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.