26 februari 2021

JPMorgan geeft klanten advies om 1% aan Bitcoin toe te wijzen als afdekking tegen financiële risico’s

Bitcoin zou dienen als een afdekking (hedge) tegen schommelingen in traditionele activa.

Strategen van de Wall Street -bankgigant JPMorgan hebben gesuggereerd dat een portefeuilletoewijzing van één procent aan Bitcoin zou dienen als een afdekking tegen schommelingen in traditionele activaklassen zoals aandelen, obligaties en grondstoffen.

Een klein percentage allocatie werd geadviseerd om het risico van grote terugval van de waarde van het digitale activum te verkleinen. Bitcoin is met 20% gedaald sinds het hoogste punt ooit van meer dan $58.000 op 21 februari, maar is sinds het begin van dit jaar 60% gestegen.

Volgens Bloomberg verklaarden JPM-strategen Joyce Chang en Amy Ho in een notitie aan klanten:

"In een portefeuille met meerdere activa kunnen beleggers waarschijnlijk tot 1% van hun allocatie aan cryptocurrencies optellen om enige efficiëntiewinst te behalen in het algehele voor risico gecorrigeerde rendement van de portefeuille."

De goedkeuring komt op de rug van grote investeringen in Bitcoin door Paul Tudor Jones, Stan Druckenmiller, Tesla en MicroStrategy. Het rapport voegde eraan toe dat BNY Mellon (Bank of New York Mellon Corporation) ook plannen heeft aangekondigd om het digitale activum voor zijn klanten te houden, over te dragen en uit te geven.

De analisten van JPMorgan voegden eraan toe dat crypto-activa moeten worden behandeld als investeringsvehikels en niet als financiering van valuta's zoals de USD of JPY. De commentaren lijken in tegenspraak met die van andere strategen bij de investeringsbank die eerder deze maand beweerden dat "crypto-activa nog steeds de slechtste hedge vormen voor grote dalingen in aandelen".

Onlangs merkte Cathie Wood van Ark Investment Management op dat als alle bedrijven 10% van hun geld in Bitcoin zouden steken, dit tot $400.000 zou toevoegen aan de prijs van het activum.

Aankopen in cryptovaluta zijn in 2021 enorm gestegen, en het zijn niet alleen instituties die bijkopen. Handelsbedrijf Robinhood heeft gemeld dat de eerste twee maanden van dit jaar ongeveer 6 miljoen nieuwe gebruikers cryptocurrencies op het platform hebben gekocht.

De cijfers zijn kleiner dan die van het voorgaande jaar, wat aangeeft dat het bullish momentum van de detailhandel ondanks de recente correctie nog steeds sterk is. Op het moment van schrijven had BTC de afgelopen 24 uur opnieuw 10% teruggetrokken om te handelen tegen $46.180.


26/02/2021 - 14u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram