28 oktober 2020

JPMorgan stablecoin 'JPM Coin' gaat live - nieuw tijdperk van commercialisering

JPMorgan, de Amerikaanse bank waarvan de CEO Jamie Dimon ooit Bitcoin oplichterij noemde en een bearish houding aannam voor de cryptocurrency markt, kondigde vandaag de lancering aan van zijn JPMorgan stablecoin- en blockchain-protocol na jaren van ontwikkeling.

Takis Georgakopoulos, het wereldwijde hoofd van groothandelsbetalingen van de bank, bevestigde in een notitie dat de JPMorgan stablecoin van het bedrijf deze week voor het eerst commercieel wordt gebruikt door een grote technologiecliënt om betalingen over de hele wereld te verzenden. Het nieuws komt vlak nadat JPMorgan lovende woorden over cryptocurrencies sprak tegenover zijn investeerders.

Volgens een CNBC-rapport werd de beweging gestimuleerd samen met andere "bewegingen achter de schermen" die JPMorgan overhaalden om een volledige bedrijfstak te wijden aan "Onyx", een nieuwe onderzoeksafdeling voor blockchain en digitale valuta.

"We denken dat we overgaan naar een periode van commercialisering van die technologieën, van onderzoek en ontwikkeling naar iets dat een echt bedrijf kan worden", verklaarde Georgakopoulos.

JPMorgan verplaatst meer dan $6 biljoen per dag over meer dan 100 landen, waardoor het één van de grootste spelers ter wereld is op het gebied van grensoverschrijdende betalingen. Dit systeem is echter gebaseerd op een complex wereldwijd web van correspondentbanken, waarbij betalingen soms worden geweigerd vanwege fouten in de rekeninginformatie of andere problemen.

Dit is waar het Onyx-netwerk en de JPM coin een rol spelen. Georgakopoulos zei dat de bank gefocust blijft op het oplossen van de problemen met betrekking tot groothandelsbetalingen, met name in gebieden waar de industrie honderden miljoenen dollars zou kunnen besparen met een betere oplossing.

Banken zouden een paar cent in rekening kunnen brengen om gegevens voor elke transactie te bevestigen, geld te besparen op het herstellen van fouten en een model te creëren om geld te verdienen door deel te nemen aan het netwerk, merkte Umar Farooq, de CEO van Onyx, op.

Binnenkort meer betalingskanalen

Het bedrijf onderzoekt ook het creëren van nieuwe, aparte betalingsrails voor centrale banken die interesse hebben getoond in het starten van hun eigen valuta.

"Kijk naar China, kijk naar Singapore, ze zijn op zoek naar use cases voor digitale valuta's", zei Georgakopoulos, verwijzend naar de stablecoin -ontwikkelingen in de twee regio's.

Het hoofd van Onyx zei ook dat de bank wachtte op het juiste moment om de ontwikkeling aan te kondigen.

"Als je aan blockchain denkt, dan bevinden we ons ergens in het dieptepunt van ontgoocheling of net voorbij dat op de hype-curve," zei Farooq, verwijzend naar de fasen van de Gartner-cyclus. "Daarom waren we bij JPMorgan er relatief stil over totdat we klaar waren om het op te schalen en te commercialiseren."

Ondertussen is de interbancaire groep die zou testen en communiceren op het Onyx-netwerk omgedoopt tot 'Liink', wat ertoe heeft geleid dat enkele prominente cryptocurrency -gebruikers op Twitter gelijkenissen trekken met Chainlink, 's werelds zevende grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie.


Join ons op Telegram!

28/10/2020 - 05u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram