25 oktober 2020

JPMorgen maakt grote bocht en vergelijkt Bitcoin met goud

Van "Bitcoin is fraude en zal ontploffen" in 2017 tot "Bitcoin’s concurrentie met goud" in 2020. De bank, JPMorgan, heeft een lange weg afgelegd, maar maakt nu toch een grote bocht en wordt bullish op Bitcoin.

Bitcoin als investering concurreert stevig met goud - dankzij millennials, zei JPMorgan gisteren in een notitie aan investeerders.

JPMorgan, de investeringsbankgigant van $316 miljard, zei dat het potentiële langetermijnvoordeel voor Bitcoin (BTC) "aanzienlijk" is. Deze nieuwe optimistische houding ten opzichte van de dominante cryptocurrency komt nadat PayPal zijn gebruikers toestond crypto-activa te kopen en verkopen.

De grootste bank van de VS op basis van totale activa voegde eraan toe dat "zelfs een bescheiden verdringing van goud als een 'alternatieve' valuta op de langere termijn een verdubbeling of verdrievoudiging van de Bitcoin -prijs zou betekenen."

En ondanks dat Bitcoin doorgaans wordt bestempeld als een 'store of value', voegde JPMorgan eraan toe, dat de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie kan worden gebruikt voor datgene waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was: dingen kopen.

Bitcoin is nog steeds een kleine activaklasse, voegde de bank eraan toe, en om goud in te halen, zou de waarde ervan vertienvoudigen. De marktkapitalisatie van Bitcoin is $242 miljard, volgens de website van CoinMarketCap. De goudmarkt is enkele triljoenen dollars waard.

Een van de voordelen die Bitcoin ten opzichte van goud heeft, is de bruikbaarheid. Bitcoin is in de kern een blockchainnetwerk. Dat betekent dat gebruikers BTC efficiënt en praktisch naar elkaar kunnen sturen in een grootboek van transacties (public ledger). Om goud over te dragen, moet er fysieke levering zijn, wat een uitdaging is.

Zoals te zien is in veel cold wallet -overdrachten, is het gemakkelijker om $1 miljard aan kapitaal op de Bitcoin -blockchain te verplaatsen dan met fysiek goud. De analisten van de bank legden verder uit:

"Cryptocurrencies ontlenen waarde niet alleen omdat ze dienen als opslagplaats voor rijkdom, maar ook vanwege hun nut als betaalmiddel. Hoe meer economische spelers cryptocurrencies accepteren als betaalmiddel in de toekomst, hoe hoger hun nut en waarde."

JPMorgan was voorheen anti-Bitcoin. De CEO, Jamie Dimon, noemde de cryptocurrency in 2017 'een fraude'.

Maar de bank is sindsdien crypto -vriendelijk geworden en spreekt lovend woorden over Bitcoin en keurt bankrekeningen goed voor crypto exchanges Coinbase en Gemini.

Bitcoin bevindt zich nog in de kinderschoenen wat betreft infrastructuur, ontwikkeling en algemene acceptatie. Volgens een onderzoek heeft slechts 7% van de Amerikanen eerder Bitcoin gekocht.

Sommige grote markten, zoals Canada, hebben nog steeds geen goed gereguleerde wisselmarkt. Grote banken moeten nog zorgen voor de bewaring van crypto-activa, en dat geeft Bitcoin een grote groeiruimte in de komende vijf tot tien jaar.


25/09/2020 - 22u00
Stijn van DCN

Our content is for information purposes only. It is not intended to be investment advice.

Join us on Telegram!

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram