x Oud archief

Kelly Strategic Management dient aanvraag in voor Ethereum (ETH) futures ETF

cryptostheen 2 min lezen

Het in Denver gevestigde beleggingsbedrijf Kelly Strategic Management heeft een exchange-traded fund (ETF) aangevraagd dat blootstelling zou bieden aan Ethereum (ETH) futurescontracten.

De stap komt slechts drie maanden nadat VanEck en ProShares plotseling hun aanvragen voor een ETH futures ETF op dezelfde dag in augustus terugtrokken.

Volgens een aanvraag van 29 november bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zal de Kelly Ether Strategy ETF beleggen in Ether futurescontracten afgehandeld in contanten die worden verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Bloomberg Senior ETF analist Eric Balchunas merkte vandaag op Twitter op dat deze Ether ETF mogelijk een kleine 20% kans heeft om goedkeuring te krijgen, omdat hij zich afvroeg of de “SEC klaar is voor deze nieuwe stap.”

Volgens Balchunas denkt hij dat SEC voorzitter Gary Gensler “mentaal niet klaar” is om in dit stadium iets anders dan een Bitcoin (BTC) futures ETF goed te keuren:

“Tijdens de aanvraag voor een Bitcoin futures ETF in augustus, dienden VanEck en ProShares ook Ether ETF’s in. De SEC vertelde hen om ze terug te trekken. Het is nu 3 maanden (en 3 succesvolle lanceringen van verschillende Bitcoin futures ETF’s) later.”

Balchunas voegde eraan toe dat als de geruchten correct waren dat de SEC VanEck en ProShares vertelde om hun gelijkaardige aanvragen voor een Ether ETF in te trekken omdat ze blootstelling boden aan andere crypto-activa dan BTC, de ETF of tracker een kans van 1% op goedkeuring zou hebben.

Onderzoeker Jason Lowery merkte op: “Ik zou verbaasd zijn als de SEC een ETH ETF zou goedkeuren, omdat het stilzwijgend aangeeft dat ETH niet als een ongeregistreerd effect wordt beschouwd.”

De SEC heeft meerdere BTC futures ETF’s goedgekeurd in de tweede helft van 2021, maar het lijkt erop dat de regelgevende instantie momenteel niet bereid is om af te tekenen op elk type fonds dat blootstelling biedt aan crypto buiten de BTC futurescontracten van CME.

Eerder deze maand benadrukte Anna Paglia het wereldwijde bestuurslid van ETF’s en geïndexeerde strategieën bij Invesco, dat de reden voor de beslissing van haar investeringsbedrijf om haar BTC futures ETF terug te trekken was dat de SEC alleen Bitcoin ETF’s goedkeurt met 100% blootstelling aan Bitcoin futures.

De ETF van Invesco was gericht op een samenstelling van futures swaps, fysieke BTC en particuliere fondsen actief in de crypto-industrie.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.