11 december 2020

Kennisbank: must-read boeken (update 2020)

Dutch Crypto News heeft een lijst met aanbevelingen voor crypto gerelateerde boeken verzameld die in 2020 (nog steeds) populair waren.

Met de voortdurende lockdowns en reisadviezen die door de COVID-19-pandemie worden veroorzaakt, lijkt het einde van 2020 perfect te zijn om nieuwe boeken te ontdekken en te lezen.

Het merendeel van de volgende boeken zijn zowel lokaal als online te vinden bij verschillende boekhandelaars.

Must-read boeken om uit te kiezen

The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous

NL versie beschikbaar bij Cryptomaan

Toen een pseudonieme programmeur in 2008 in een kleine mailing list een nieuwe vorm van geld introduceerde, die volledig peer-to-peer was zonder behoefte aan een derde partij, viel weinigen dat op. Tien jaar later is, tegen alle verwachtingen in, deze decentrale software uitgegroeid tot een niet te stoppen vorm van geld die een alternatief zou kunnen bieden voor de centrale banken. In ‘The Bitcoin Standard’ wordt Bitcoin in een historische context geplaatst en wordt bekeken wat de mogelijke economische, politieke en sociale implicaties kunnen zijn.

The Internet of Money van Andreas Antonopoulos

Dit Engelstalig boek is geschreven door Andreas Antonopoulos, een toonaangevende blockchain en beveilingsexpert. Het boek gaat over het belang van Bitcoin en waarom het nodig is dat een dergelijke ontwikkeling in tijden als deze plaats vindt. Door middel van een verzameling lezingen beschrijft Antonopoulos de historische, sociale en economische problemen die mogelijk kunnen worden opgelost met behulp van deze revolutionaire technologie.

Mastering Bitcoin / Mastering Ethereum van Andreas Antonopoulos

Als u meer wilt weten over de technische aspecten van Bitcoin of Ethereum, raden wij u aan dit boek van Andreas Antonopoulos te lezen. Het behandelt de details van de cryptografische methoden die gebruikt worden om de gegevens te versleutelen en de technologische details van hoe het peer-to-peer netwerk werkt. We moeten u wel waarschuwen! Om dit boek echt goed te begrijpen, hebt u enige kennis nodig van cryptografie, wiskunde of het schrijven van code.

Geldmoord van Edin Mujagić

Op basis van historische gegevens, cijfers over prijsontwikkeling en economische analyse toont Edin Mujagic onomwonden aan dat de geboorte van de centrale banken de doodsteek is geweest voor de waarde van ons geld. Niet alleen hollen deze banken de afgelopen eeuw de koopkracht van ons geld uit – een proces dat nog altijd doorgaat, de laatste tijd zelfs harder dan ooit – maar daardoor riepen ze ook ander onheil over ons af, waaronder de laatste economische crisis. Econoom Mujagic laat niet alleen overtuigend zien wat de (systematisch onderschatte) rol van de centrale banken in de wereldeconomie is geweest, hij waarschuwt ook voor de wereld van morgen.

Traden voor Dummies van Lita Epstein & Grayson D. Roze

Een boek die ook in het Nederlands verkrijgbaar is, voor de verkennende of beginnende trader. Om als handelaar zowel in stijgende als dalende markten geld te verdienen, biedt dit boek u meer inzicht om toekomstige handelsbeslissingen te kunnen nemen.

Voor traders is het volgende (Engelstalige) boek ook nog steeds een sterke aanrader: Profitable Day And Swing Trading van Harry Boxer.

Heeft u ook een must-read lijstje of dat boek waarover u maar niet stil kan zijn die u graag had gedeeld? Laat het ons dan weten!


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram