13 december 2020

Kennisbank: Wat is Bitcoin? - Hoe Bitcoin uitleggen aan 4 verschillende leeftijdsgroepen

Wellicht kwam u het reeds tegen, de grote vraag "wat is Bitcoin?". Nieuwsgierige vrienden, collega's en familieleden die geïnteresseerd zijn in de prijs en daardoor meer willen weten.

Wanneer kocht u uw eerste Bitcoin, registreerde u zich bij een exchange of gebruikte u een crypto wallet voor het eerst? Het voelt misschien als eeuwen geleden, maar Bitcoin is hier pas sinds 2009. Waar zal het naar toe gaan in de komende tijd? De publieke belangstelling voor Bitcoin en cryptocurrencies groeit ieder jaar. Met aandacht door mainstream media, conferenties en zelfs door overheden geleide implementaties van crypto en blockchain tot het grote institutionele geld dat langs verschillende wegen de cryptowereld binnenstroomt.

Met positieve vooruitzichten van toekomstige groei moeten u en uw naasten begrijpen hoe Bitcoin werkt. En hoewel het meestal de prijs van Bitcoin is die de discussie op gang brengt, moet men eerst de kernprincipes en fundamenten begrijpen. Anders zijn ze gedoemd voor een hobbelige rit.

We beginnen met de meest eenvoudige en begrijpelijke beschrijving van Bitcoin voor kinderen, gaan dan verder met de tieners, volwassen professionals en eindigen met senioren.

Bitcoin voor kinderen

De hersenen van een kind kunnen een grotere hoeveelheid informatie absorberen als we deze nauwkeurig aan hen bezorgen. Hun vocabulaire is beperkt, dus je moet op je hoede zijn voor technisch jargon en onbekende termen. Vereenvoudigde voorbeelden zijn een geweldige manier om uw boodschap over te brengen.

De beste manier om een ​​idee met een kind te communiceren, is door actief te spelen. Kinderen zijn dol op zaken doen en het uitleggen van Bitcoin in een transactie van activa is een uitstekend voorbeeld van deze methode.

Bitcoin is digitaal geld. Het wordt op een computer opgeslagen, zodat je het niet als een normale munt kunt vasthouden. Als je nieuw speelgoed, eten of kleding wilt, moet je het met geld kopen. Je kunt bankbiljetten of munten gebruiken, maar je kunt ook Bitcoin gebruiken. Je betaalt met een app op je telefoon.

Bitcoin voor tieners

Tieners zijn een generatie die het meest gewend is aan nieuwe technologie. Veel tieners hebben in ieder geval gehoord over Bitcoin en velen van hen hebben er zelfs. Maar om een ​​paar satoshis te kopen, hoef je de Bitcoin whitepaper van Satoshi Nakamoto niet te lezen.

Met Bitcoin kun je goederen kopen, geld verplaatsen of het gebruiken als spaargeld of investering - dit alles via je telefoon of computer, zonder banken of kantoren. Bitcoin heeft een beperkte voorraad, wat betekent dat er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins zullen zijn. Je kunt Bitcoin in kleinere eenheden verdelen, genaamd satoshis (sats), zodat je niet één hele Bitcoin hoeft te kopen. Je kunt ook werken en Bitcoin verdienen.

Tieners begrijpen het concept van sparen of het opslaan van waarde, dus het is de moeite waard om verder te gaan dan alleen de peer-to-peer transacties.

Bitcoin is een digitale valuta die via internet werkt op een digitaal grootboek dat de blockchain wordt genoemd. Er is geen bedrijf, overheid of organisatie die Bitcoin controleert of uitgeeft en het draait op miljoenen gespecialiseerde computers die "mijnwerkers’" (miners) worden genoemd. Miners verifiëren en registreren alle Bitcoin-transacties, verwerken algoritmen en voegen nieuwe blokken toe aan de blockchain waarvoor ze een vergoeding ontvangen (block reward). Iedereen met een internet- of satellietverbinding en de vereiste hardware kan een miner zijn en zijn rekenkracht bijdragen aan het delven van nieuwe Bitcoins.

Bitcoin voor volwassen professionals

Bij volwassenen kunnen we aannemen dat ze een behoorlijke portie ervaring hebben met de beperkingen en gebreken van het bestaande financiële en monetaire systeem. Ze zijn technisch onderlegd en begrijpen en gebruiken digitaal geld.

Bitcoin is een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk dat draait op een gedistribueerd grootboek dat de blockchain wordt genoemd. Een blockchainnetwerk wordt beheerd en onderhouden door miners - individuen en bedrijven die hun computerkracht bijdragen aan transactie- en algoritmeverwerking. Elke transactie met Bitcoin die ooit is gemaakt, wordt door miners opgenomen in de blockchain en kan nooit meer worden gewijzigd. Bitcoin heeft geen regelgevende of uitgevende autoriteit en is censuurbestendig.

Het beperkte aanbod van 21 miljoen voegt schaarste aan Bitcoin toe en het beloningsprotocol maakt het het minst inflatoire activum. Bitcoin is geweldig voor transacties, e-commerce, waardeopslag of investeringen. Bitcoin wordt opgeslagen in een digitale portemonnee (crypto wallet) - een app, software of een hardwaretoestel waarmee u uw geld kunt beschermen en beheren.

Bitcoin voor senioren

We hebben de neiging de kennis van oudere generaties te onderschatten. Hoewel ze misschien niet actief de nieuwste technische gadgets gebruiken, hebben ze meestal een basiskennis van de nieuwe wereld.

U moet proberen uw boodschap over te brengen door voorbeelden te gebruiken die zij begrijpen en ervaren in hun dagelijks leven.

Bitcoin is digitaal contant geld, opgeslagen als een archief in elektronische vorm, net als het geld op debet- of creditcards. Je kunt ze niet fysiek vasthouden, maar je kunt ze gebruiken om goederen en diensten te betalen, wereldwijd geld over te maken of te investeren. Dit gebeurt allemaal op een virtueel netwerk genaamd de blockchain, beheerd door individuen en bedrijven die miners worden genoemd.

Miners hebben meerdere functies. Hun belangrijkste dienst is om elke Bitcoin-transactie permanent vast te leggen in een digitaal boek, net zoals boekhouders. Ze worden voor deze activiteit beloond door andere gebruikers in de vorm van transactiekosten. Ze vervangen de banken die onze bestaande valuta uitgeven en beheren door een snellere, goedkopere en efficiëntere oplossing.

U hoeft deze niet op te schrijven en ze woord voor woord te volgen wanneer u Bitcoin bespreekt met uw vrienden en familie. Gebruik uw eigen woorden of doe inspiratie op in enkele van de geweldige boeken en bronnen die er zijn.

Om Bitcoin volledig te begrijpen en hoe dit de toekomstige wereld ten goede zou kunnen komen, hebt u een achtergrond in nog een paar dingen nodig. Hoofdzakelijk de principes van economie, fiatvaluta's en centraal bankieren.


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram