x Oud archief

Koers Analyse 27/10: Bitcoin (BTC) maakt wekelijkse candle close boven $13k, maar toont tekenen van uitputting

cryptostheen 2 min lezen

Bitcoin sloot op 15 januari 2018 voor het laatst boven $13.000, zes weken nadat BTC voor het eerst boven $13.000 sloot op weg naar een recordhoogte van $19.870, volgens de spotgrafiek van Binance.

Tot eind juni en begin juli 2019 handelde Bitcoin kort boven $13.000, waarbij het prijsniveau van woensdag tot en met vrijdag opnieuw werd bekeken, maar er nog steeds niet boven werd gesloten.

Vorige week heeft het nieuws dat PayPal zijn klanten zal toestaan bepaalde cryptocurrencies te kopen en verkopen, samen met recente investeringen in Bitcoin door Square en MicroStrategy, de leidende cryptocurrency een sterke rugwind gegeven. Afgelopen weekend schreven analisten van JPMorgan dat Bitcoin “een aanzienlijk opwaarts potentieel” heeft.

De laatste week werd er ook vaak verwezen dat Bitcoin niet alleen zijn correlatie met aandelen en andere assets losliet, maar dat dit een definitief keerpunt zal zijn dat niet zal worden teruggedraaid. Sinds de Coronavirus crash presteerde Bitcoin beter dan aandelen, obligaties, goud, olie en vrijwel al het andere. Het heeft dan ook een lage tot bijna geen correlatie over een langere tijdsduur.

Zal Bitcoin zijn uptrend waarschijnlijk hervatten of zal het een pauze nemen en een paar dagen consolideren voordat het aan de volgende beweging begint?

Technische Analyse: #BTC / USDT – weekly

Met dank aan TonyZ (Outcast555)

Voor de eerste keer in 2 jaar (sinds januari 2018) sloot de Bitcoin Weekly Candle boven $13k.

  • Bitcoin (BTC) heeft een uptrend te pakken op hogere timeframes
  • Support tot aan $11,5k
  • Resistance vanaf $16k

Een succesvolle test van het ondersteuningsniveau rond $11.500 kan aanleiding geven tot een aanval richting het weerstandsniveau van $16.000.

Technische Analyse: #BTC / USDT – daily

#BTC #BTCUSDT 1D – Binance Spot

De bulls hebben moeite om Bitcoin (BTC) boven de weerstandszone van $13.200 – $ 13.346,84 te krijgen. Dit suggereert dat na de aanvankelijke toeloop het kopen op hogere niveaus is opgedroogd.

  • Bullish trend
  • Support rond $11.500 (Kijun-Sen)
  • RSI is overbought
  • Supportzones rond $12.500 – $12.200 – $12.000 (Tenkan-Sen)
  • Resistance vanaf $13.500

Bitcoin zou richting $14k kunnen testen voordat er een bearish wave zou ontstaan richting support rond $12.200 – $12.000.

Aan de andere kant bevindt Bitcoin zich in overbought gebied en hebben de indicatoren nood aan een beetje afkoeling. De Fear & Greed Index toont ons al even aan dat er ‘hebzucht’ heerst op de cryptocurrency markt, dus in mijn ogen is het geen goed moment om Bitcoin te longen of aan te kopen.

[cryptocurrency_widget type=”comparison” template=”basic2″ color=”yellow” assets=”BTC~USD,ETH~USD” fields=”asset,change_abs_24h,change_pct_24h,total_volume_24h_to,supply,market_cap,last_market” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”flash” markups=”{name},{name},{name},{name}” urls=”/crypto/{symbol_from}/{symbol_to},/crypto/{symbol_from}/{symbol_to},/crypto/{symbol_from}/{symbol_to},/crypto/{symbol_from}/{symbol_to}” period=”24h”]

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!

27/10/2020 – 05u30
Stijn van DCN

TonyZ (Outcast555) – Chart Analist

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.