4 november 2020

Koers Analyse 4/11: Bitcoin (BTC) prijscorrectie of $14.000 breken?

Verkiezingsdag zorgt voor volatiliteit. De Bitcoin dominantie stijgt terwijl altcoins op zoek zijn naar een nieuwe bodem. Misschien wel de perfecte set-up voor een Bitcoin (BTC)-rally naar nieuwe recordhoogtes.

De prijs van Bitcoin (BTC) steeg afgelopen (dinsdag)middag met 2% in slechts 30 minuten, net toen de Amerikaanse aandelenmarkt op 3 november open ging. Tijdens de pre-market steeg de Dow Jones met bijna 400 punten, dit op de Amerikaanse verkiezingsdag. Het veroorzaakte dan ook een enorme volatiliteit.

De vier redenen die waarschijnlijk in zo'n korte periode tot een opwaartse trend in Bitcoin hebben geleid, zijn de verkiezing, een stijging van de aandelen, negatieve funding rate op futures en een stijgende uitstroom van cryptocurrencies uit exchanges.

#BTC #BTCUSDT 15m - Binance Spot

Amerikaanse verkiezingsdag

De Amerikaanse verkiezingen zijn vandaag, maar het resultaat is nog enkele uren weg van ons. De vermoedens tonen ons dat het heel nipt zal worden.

De verkiezing is om twee redenen positief voor Bitcoin. Ten eerste zou een overwinning van Biden of Trump BTC op korte termijn ten goede komen, volgens cijfers uit de cryptowereld.

Tyler Winklevoss, de CEO van Bitcoin exchange Gemini, zei:

“Beide politieke partijen zijn verslaafd aan de geldprinter van de Fed, dus ongeacht wie de verkiezingen wint, de enige echte winnaar op lange termijn is #Bitcoin.”

Tom Lee van Fundstrat Global Advisors zei dat aandelen 10% zouden kunnen stijgen met een overwinning van Biden. In dat geval zouden de risicovolle activa waarschijnlijk stijgen, wat uiteindelijk ten goede komt aan Bitcoin. Maar als Trump wint, zei Lee dat aandelen een nog grotere stijging van 15% tot 17% zouden kunnen zien.

Ondertussen gaf Goldman Sachs eerder deze maand een notitie uit waarin hij suggereerde dat "een blauwe golf ons waarschijnlijk zou aanzetten om onze voorspellingen bij te werken". Hoewel de experts verdeeld zijn over de mogelijke impact van de verkiezingen op de aandelenmarkt, lijkt het erop dat beide scenario's tegen het einde van het jaar gunstig zouden zijn voor BTC.

Meer fees voor short-sellers

Toen de stijging van Bitcoin plaatsvond, was de funding rate van BTC-futures op Binance Futures negatief.

Cryptocurrency futures exchanges hebben een mechanisme dat 'funding' wordt genoemd en dat de minderheid van de markt stimuleert. Als het aantal shorts groter is dan het aantal longs, moeten shorters elke acht uur kopersvergoedingen betalen.

Maar wanneer de prijs van Bitcoin stijgt en er ook een extra stimulans is om BTC te longen of te kopen, kan er een korte squeeze ontstaan. Gezien het feit dat BTC in minder dan een uur met 2% steeg, zag de dominante cryptocurrency een grote druk.

Bitcoin on-chain data

TOP 4 cryptocurrencies: op basis van marktkapitalisatie

Technische Analyse: #BTC / USDT - monthly

Met dank aan TonyZ (Outcast555)

Chart Analyst TonyZ gaf het ons afgelopen zondag aan:

Bitcoin heeft de hoogste maandelijkse close ooit neergezet.

  • Support tot aan $11.700
  • Trendlijn support (incl. fake-out)
  • Resistance rond $14.000
  • Resistance op de weekly chart rond $16.000

Verwacht wordt dus dat zolang de maandelijkse candle niet onder de $11,7k - $11,8k sluit, we relatief snel nieuwe all-time highs gaan zien. Koersschommelingen op kortere timeframes die eventueel onder deze zone zouden wicken, hebben in deze long-term visie weinig effect.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


4/11/2020 - 00u15
Stijn van DCN

TonyZ (Outcast555) - Chart Analist

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram