x Oud archief

Koop de dip? Uitverkoop duwt prijs van Bitcoin met meer dan 20% naar beneden

cryptostheen 3 min lezen

Alhoewel een dag als gisteren heel wat emoties los maakt, heeft eigenlijk elke opwaartse cyclus correcties tot zelfs 30% gekend, die zelfs als gezond kunnen worden beschouwd voor meer opwaartse kracht.

De prijs van Bitcoin begon de afgelopen dagen te dalen en daalde met 25% tot $30.000. Deze uitverkoop werd ook beïnvloed door de plotselinge stijging van de Amerikaanse dollar, die op korte termijn mogelijk een dieptepunt had bereikt.

BTC / USDT Perp. (1-uursgrafiek) – Binance (TV)

Een trendomkering begint met lagere timeframes die bearish worden omgedraaid, en deze grafiek is een voorbeeld van een dergelijke trendomkering. Het ondersteuningsniveau brak net onder $39.000 na meerdere testpogingen.

Dat is op zich niet slecht. Maar wanneer support in resistance verandert, zal dat waarschijnlijk een neerwaartse voortzetting veroorzaken.

Een vergelijkbare omkering van ondersteuning / weerstand vond plaats in het gebied van $36.300, waarna de prijs naar beneden versnelde naar de ondersteuningsgebieden voor $32.500 en $30.000. Handelaren en beleggers moeten niet vergeten dat neerwaartse correcties bijna altijd plaatsvinden in een snelle en pijnlijke beweging.

Support lijkt echter te worden gevonden op $30.000, wat voorlopig enkele bereikgebonden constructies kan veroorzaken. Zo’n range-gebonden constructie is gezond voor de markten, omdat er kracht kan worden opgebouwd voor de volgende impulsgolf. Deze impulsgolf zal hoogstwaarschijnlijk in een later stadium in 2021 plaatsvinden.

BTC / USDT Perp. (dagelijkse grafiek) – Binance (TV)

De dagelijkse grafiek toont belangrijke punten in de niveaus van interesse voor Bitcoin-investeerders. Over het algemeen zou het vorige hoogste punt ooit van $20.000 een geweldig geschenk zijn voor de hele markt. Boven deze laatste recordhoogte worden echter andere niveaus gevonden die waarschijnlijk een goede ondersteuning zullen geven.

Het eerste significante ondersteuningsniveau wordt gevonden in de regio tussen $29.500 en $30.500. Dit is het niveau waarop de prijs van Bitcoin momenteel steun vindt.

Vanaf hier is er een kleine bounce bezig naar $35.000, die eventueel tot $37.000 zou kunnen doorstijgen voordat een nieuwe laatste dip wordt ingezet.

Die laatste dip zou in de richting van de regio kunnen zijn tussen $24.500 en $27.000, volgens de Fibonacci retracement niveaus. $24.500 toont op de meeste timeframes een kritieke ondersteuning om boven te sluiten.

BTC / USD (maandelijkse grafiek) – Coinbase (TV)

Het ultieme niveau om op te letten moeten we zoeken op het wekelijkse tijdsbestek, hierbij wordt vaak gekeken naar de 21 wekelijkse moving average. In 2016 en 2017 rustte de prijs van Bitcoin op dit voortschrijdend gemiddelde als ondersteuning gedurende de hele bull-cyclus.

In de bovenstaande wekelijkse grafiek werd er een logaritmische groeicurve toegepast om de overeenkomende niveaus zoals beschreven aan te tonen.

Het is niet onwaarschijnlijk dat een vergelijkbare test de komende maanden zal plaatsvinden, en het zou passen bij de waarschijnlijkheid van enige consolidatie voordat deze wordt voortgezet. Beleggers hoeven zich echter helemaal geen zorgen te maken over de huidige waarde van de 21-MA. Het is een achterblijvende indicator, wat betekent dat het de komende weken naar het gebied van $25.000 zal kruipen.

Net als de groeicurve ook dit gebied zal markeren met het 23,61% Fibonacci level. Deze regio zou een correctie van ongeveer 40% betekenen voor de cryptomarkten, wat ook is gebeurd in eerdere bull-cycli vooraleer nieuwe hoogtepunten werden behaald.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

12/01/2021 – 03u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.