19 februari 2022

Kraken CEO waarschuwt gebruikers om cryptomunten weg te halen van gecentraliseerde beurzen

De ongekende beslaglegging door de autoritaire Canadese regering op de bankrekeningen van haar burgers heeft cryptoguru Jesse Powell ertoe aangezet zich uit te spreken.

Kraken CEO Jesse Powell heeft de beslissing van de Canadese regering om zonder eerlijk proces geld van de bankrekeningen van haar burgers in beslag te nemen, bekritiseerd. Hij onthulde dat Kraken gedwongen zou worden om te voldoen aan verzoeken tot inbeslagname van digitale activa en waarschuwde gebruikers om hun cryptomunten en geld van gecentraliseerde exchanges te halen.

Jesse Powell heeft zich uitgesproken tegen de Canadese regering die meer en meer autoritaire trekjes begint te vertonen. In een tweet die afgelopen week werd geplaatst, bekritiseerde de CEO van de cryptobeurs de recente aanval van de regering van Justin Trudeau die de autoriteiten in staat stellen om zonder gerechtelijk bevel geld van bankrekeningen van Canadese burgers in beslag te nemen. Door een beroep te doen op de noodwet, wil de Canadese regering de financiering stopzetten van de Freedom Convoy demonstranten, die verschillende belangrijke doorvoerroutes hebben geblokkeerd uit protest tegen de voortdurende vrijheidsberovende mandaten onder het mom van COVID-19.

"Een eerlijk proces is voor plebs. Enkel macht brengt rechten in Canada", verklaarde Powell, verwijzend naar de wijze waarop de Canadese regering bereid is een behoorlijke rechtsgang te omzeilen en toe te staan dat zonder gerechtelijk bevel beslag wordt gelegd op tegoeden.

De vice-premier Chrystia Freeland onthulde donderdag in een verklaring aan de pers dat de Canadese regering was begonnen met het bevriezen van bankrekeningen, het in beslag nemen van fondsen en het opzeggen van de financiële diensten van personen die betrokken waren bij de protesten van het Freedom Convoy.

In een vervolg tweet, waarschuwde Powell dat Kraken en andere gecentraliseerde cryptobeurzen zoals Binance en CryptoCom gedwongen zouden worden om te voldoen aan de wetshandhaving als gevraagd wordt om stortingen van bepaalde adressen van digitale wallets te bevriezen. In een antwoord op een tweet van degderat die vroeg of Kraken in een positie zou worden gebracht waarin het door de politie wordt gevraagd om activa te bevriezen zonder gerechtelijke toestemming, antwoordde Powell:

"100% ja, het zal gebeuren en 100% ja, we zullen gedwongen worden om te voldoen. Als u zich er zorgen over maakt, bewaar uw geld dan niet bij een gecentraliseerde of gereguleerde bewaringsdienst. Wij kunnen u niet beschermen. Haal je munten/geld eruit en handel alleen peer-to-peer."

Eerder op donderdag vaardigden de Canadese autoriteiten een bevel uit dat 34 wallets op de zwarte lijst plaatste die gelinkt zijn aan het Freedom Convoy. De wallets in kwestie bevatten ongeveer $1,4 miljoen aan cryptomunten. Volgens verklaringen van de Royal Canadian Mounted Police zouden alle fondsen die vanuit de wallets naar FINTRAC gereguleerde beurzen worden gestuurd, onmiddellijk worden bevroren.

Powell is de laatste prominente figuur in de crypto-industrie die zich uitspreekt tegen de beslissing van de Canadese regering om fondsen van haar burgers in beslag te nemen. Dinsdag tweette Brian Armstrong, CEO van Coinbase, ook zijn bezorgdheid over de recente ontwikkelingen in Canada, terwijl hij het belang benadrukte van het bewaren van cryptocurrencies in een self-custodial wallet (zoals Metamask of BlueWallet).

Anderen, zoals analist Plan B, hebben gespeculeerd dat de situatie in Canada zou kunnen leiden tot een nieuw "Cyprus moment" voor Bitcoin. In 2013 schoot de prijs van de top cryptocurrency omhoog toen de financiële crisis van Cyprus leidde tot angst voor een run op de banken.

Hoewel een bankrun in Canada momenteel onwaarschijnlijk lijkt, hebben de recente maatregelen van de Canadese overheid het belang van gedecentraliseerde monetaire systemen benadrukt, zowel voor degenen in de crypto-industrie als toeschouwers van het grote publiek. Terwijl de Canadese autoriteiten in staat zijn om overdrachten naar gecentraliseerde beurzen te blokkeren, blijven peer-to-peer transacties van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) vrij van censuur.

“Bitcoin is een gedecentraliseerd protocol voor censuurbestendige, toestemmingsvrije waardeoverdracht met een vaste uitgifte die wordt geregeld door wiskunde en code. Door Bitcoin te kopen, wedt u dat het internet langer meegaat dan uw regering.”


Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram