11 februari 2021

Lagarde van de ECB zegt dat het ‘onwaarschijnlijk' is dat centrale banken Bitcoin zullen vasthouden

Christine Lagarde, de president van de Europese Centrale Bank, is niet van gedachten veranderd over Bitcoin, een bezit dat ze eerder omschreef als 'zeer speculatief'.

De president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, zei vandaag dat het "zeer onwaarschijnlijk" is dat centrale banken Bitcoin zullen vasthouden.

Lagarde, die in het verleden kritiek heeft geuit op de cryptocurrency, zei naar verluidt tijdens een persconferentie dat "het is uitgesloten" dat centrale banken het op eender welk moment zouden houden, aldus Business Insider.

Hoewel ze naar verluidt eraan heeft toegevoegd dat dankzij de coronavirus-pandemie een digitale euro nu veel realistischer is - en binnen vier jaar klaar zou kunnen zijn.

Lagarde zei eerder dat een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) traditioneel contant geld zou moeten aanvullen, maar niet vervangen, en voegde eraan toe dat het "een alternatief zou kunnen bieden voor particuliere digitale valuta" zoals Bitcoin en Ethereum.

De kritiek van de ECB-president op Bitcoin is niets nieuws: Lagarde, die in november 2019 de ECB-president werd, zei in januari dat de grootste cryptocurrency een "zeer speculatieve activa" was die betrokken was bij het witwassen van geld en zei dat er wereldwijde samenwerking nodig was om het te reguleren.

En daarvoor zei ze dat cryptocurrencies 'risico's inhouden', dat Bitcoin 'niet alle functies van geld vervulde' en dat stablecoins (d.w.z. crypto-activa gekoppeld aan de prijs van fiat-valuta's zoals de dollar) ook een punt van zorg waren.

Maar de president is enthousiast over een CBDC. Lagarde zei dat een digitale euromunt "belangrijk" zou kunnen zijn en nieuwe banen zou kunnen creëren.

De ECB doet veel onderzoek naar de voordelen van een dergelijk activum en zal de bevindingen voor feedback aan het publiek presenteren.

Vorig jaar heeft de ECB zelfs de term 'digitale euro' als handelsmerk aangevraagd - maar de centrale bank loopt nog steeds achter op landen als China, dat al een digitale versie van de yuan aan het uitproberen is.


11/02/2021 - 23u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram