11 juni 2021

Ledger haalt $380 miljoen aan investeringen op voor een stap in het DeFi ecosysteem

Nu het bedrijf gewaardeerd wordt op $1,5 miljard, wil Ledger nieuwe producten toevoegen aan zijn productlijn van hardware en software wallets.

Na een sterke stijging van zijn inkomsten in het eerste kwartaal, voltooide het cryptocurrency beveiligings- en infrastructuurbedrijf Ledger een nieuwe investeringsronde onder leiding van 10T Holdings.

Ledger, bekend om zijn hardware wallets Ledger Nano S en Nano X, kondigde aan dat het ophalen van fondsen (Series C) van $380 miljoen was afgerond, waardoor het bedrijf nu gewaardeerd wordt op $1,5 miljard.

De vorige fondsenwerving (Series B) trok investeerders Cathay Innovation, Draper Associates, Draper Dragon, Draper Esprit, DCG en Wicklow Capital aan. Tekne Capital, Uphold Ventures, Felix Capital, Inherent, Financiere Agache (Groupe Arnault) en iAngels Technologies zijn nieuwe investeerders.

Ledger CEO Pascal Gauthier zei dat Series C Ledger zal transformeren van een beveiligingsbedrijf voor digitale activa naar een veilige toegangspoort tot het hele ecosysteem van digitale activa. Hij voegde eraan toe:

"Deze industrie wordt snel mainstream en hervormt de hele financiële sector en daarbuiten."

Ledger zal de $380 miljoen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe producten en het toevoegen van gedecentraliseerde financiële oplossingen (DeFi) aan Ledger Live, het softwarepakket van het bedrijf. Het bedrijf wil ook zijn Ledger Enterprise Solutions, een op cloud gebaseerde dienst voor het bewaren van digitale activa, versterken.

Naarmate digitale activa meer mainstream worden, verwacht Ledger dat activa op zijn producten in volume zullen groeien, aldus de aankondiging. Het bedrijf wil zichzelf positioneren als een veilige toegangspoort tot het ecosysteem, omdat het diversifieert met non-fungible tokens (NFT's), onroerend goed en andere op blockchain gebaseerde vormen van waarde.

Dankzij de sterke groei van cryptocurrencies eerder dit jaar zag Ledger in het eerste kwartaal van 2021 een omzetstijging van 500%. Het bedrijf nam voormalige leidinggevenden van eToro en Opera in dienst en is nog steeds op zoek naar uitbreiding van zijn personeelsbestand.

Ledger kreeg in december 2020 te maken met een groot datalek waardoor de persoonlijke informatie van meer dan 270.000 klanten lekte. Volgens het rapport omvatte het lek ook 1 miljoen e-mails van bezitters van een Ledger wallet en klanten die waren aangemeld voor de nieuwsbrief van het bedrijf.


11/06/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram