x Oud archief

Legendarische investeerder stopt de helft van zijn vermogen in Bitcoin (BTC)

cryptostheen 2 min lezen

Boomers nemen de stap naar cryptocurrencies met Bill Miller, een andere miljardair en legendarische belegger, die het verhaal bevestigt. De veteraan heeft nu 50% van zijn vermogen in Bitcoin (BTC).

Bill Miller, voorzitter van Legg Mason Capital Management, heeft een zeldzame inkijk gegeven in zijn portefeuille. Hij deed de onthulling in een recent interview met WealthTrack waar hij overtuigende redenen gaf voor zijn grote belangen in het grootste digitale activum ter wereld.

Miller vertelde in de loop van het interview dat hij zijn eerste aankoop van BTC deed in 2014, toen de koers rond de $200 lag, nadat hij had geluisterd naar een toespraak van Wences Casares, in bepaalde crypto communities gekend als ‘Patient Zero’. Miller was daardoor overtuigd over hoe inflatie en overheidsbeleid de rijkdom van zijn familie in Argentinië had uitgehold.

“Bitcoin kan niet worden aangeraakt door de overheid. Het is een peer-to-peer gedecentraliseerd onafhankelijk netwerk,” zei Bill terwijl hij delen van de toespraak uit 2014 citeerde. “Het is een grootboek dat elke transactie registreert. Het is openbaar. Het is onveranderlijk.”

Na zijn eerste aankopen in 2014, bleef Miller weg van BTC tot de lente van 2020 nadat het activum $60.000 bereikte en kort daarna dook naar $30.000. Zijn recente aankopen werden gedreven door verschillende factoren, waaronder groeiende institutionele investeerders en een toename van retailgeld.

“Er zijn nu veel meer mensen die het gebruiken en er gaat veel meer geld in om dan in de wereld van durfkapitaal,” zei hij. “Er zijn veel sceptische mensen die het nu uitproberen.”

Op de vraag waarom hij zijn belangen in cryptomunten niet diversifieert, verklaarde Miller dat de rijkste mensen hun rijkdom meestal concentreren in plaats van het te diversifiëren en hij dus een pagina uit hun boek zal stelen. Hij gaf ook aan meer BTC te willen vergaren.

“Misschien is 50% een goed startpunt, maar als het boven de 80% gaat, dan koop ik het helemaal op.”

Miller stelde dat goud zijn tijd gehad heeft in de afgelopen 5000 jaar en dat het misschien tijd is voor een nieuwe waardeopslag om het te vervangen. Hij prees de kwaliteiten van Bitcoin en zei dat de overheid niet zoals bij goud in 1933 beslag kan leggen op de beleggingscategorie.

Hij voegde er ook aan toe dat Bitcoin een oplossing zou kunnen bieden voor de financiële situatie in Venezuela en Afghanistan – landen die te kampen hebben met moordende inflatie en politieke instabiliteit. Verder vergeleek hij de prijsontwikkeling met die van goud in de afgelopen tien jaar.

“In 5000 jaar is goud van een stuiver naar $1.850 gegaan en in 10 jaar is Bitcoin van een stuiver naar $57.000 gegaan. Dus waarom zou ik goud bezitten? Vooral omdat goud in de afgelopen 10 jaar is gedaald. In de afgelopen 10 jaar is Bitcoin de best presterende beleggingscategorie ter wereld.”

Naast de “behoorlijke hoeveelheid” BTC die hij kocht toen het $30.000 waard was, zei Miller ook dat hij andere gerelateerde investeringen heeft toegevoegd aan zijn portefeuille, zoals in het Bitcoin miningbedrijf Stronghold Digital Mining en het techbedrijf MicroStrategy. Volgens het interview zit de resterende helft voornamelijk in Amazon, waarbij Miller een zeer vroege investeerder was.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.