6 oktober 2021

Lightning Network heeft zojuist een capaciteit van 3000 Bitcoin (BTC) overschreden

Het Bitcoin 'smart contract' platform maakt snelle betalingen mogelijk voor gebruikers. En het heeft zojuist een nieuwe mijlpaal bereikt.

Meer dan 3.000 Bitcoin worden nu gehost op het Lightning Network, een sidechain die snellere en goedkope betalingen mogelijk maakt voor houders, blijkt uit gegevens van TXStats.

Lightning Network capaciteit // Bron: BitcoinVisuals

De capaciteit is sinds juni 2021 verdubbeld ten opzichte van 1.500 Bitcoin en verdrievoudigd ten opzichte van eind 2020, waaruit blijkt dat de interesse naar Lightning-transacties sterk is toegenomen. De toename komt na de beslissing van El Salvador om Bitcoin te legaliseren in het afgelopen jaar.

Wat Lightning doet voor Bitcoin

Lightning, gebouwd door het Bitcoin technologiebedrijf Blockstream, is een 'layer2' betalingsprotocol dat is ontworpen om bovenop een op de blockchain gebaseerde cryptocurrency zoals Bitcoin (BTC) of Litecoin (LTC) te worden gelegd. Het is bedoeld om snelle transacties tussen deelnemende nodes mogelijk te maken en is voorgesteld als een oplossing voor het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin.

Het netwerk bestaat uit nodes (computers als knooppunten) waarop de software van het Lightning Network draait en die via betaalkanalen verbonden zijn met andere nodes, zodat zij betalingen kunnen doorsturen op weg naar hun eindbestemming (ontvanger van de betaling). Elk betaalkanaal heeft genoeg Bitcoin nodig om een betaling door te laten gaan.

De adoptie van het Lightning Network is langzaam maar gestaag gegaan. De meeste cryptomunten worden nu nog gebruikt voor handel en speculatie, maar dat is in snel tempo aan het veranderen.

Meer dan 77.000 kanalen draaien nu Lightning nodes om het groeiende netwerk te ondersteunen, die honderden transacties met BTC per dag uitvoeren. Bovendien heeft de stap van El Salvador om Bitcoin te legaliseren nog meer vraag gecreëerd naar een snelle betalingsmogelijkheid, één die seconden in plaats van minuten nodig heeft om transacties op het Bitcoin blockchainnetwerk te bevestigen.


06/10/2021 - 20u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram