x Oud archief

Litecoin (LTC) lanceert langverwachte Mimblewimble upgrade

cryptostheen 3 min lezen

Na bijna twee jaar aan ontwikkeling te hebben gewerkt, lanceert Litecoin (LTC) eindelijk het Mimblewimble protocol dat de fungibiliteit en schaalbaarheid van het netwerk drastisch zal verbeteren. De langverwachte ‘MWEB’ release is gelanceerd op de Github van Litecoin.

Mimblewimble is een op privacy georiënteerd gedecentraliseerd protocol dat gebruik maakt van een nieuwe manier van structureren en opslaan van blockchain transacties.

De volledige anonimiteit van Mimblewimble transacties staat in contrast met de pseudonimiteit van andere cryptocurrencies waar meestal drie geheimen worden onthuld: het adres van de verzender, het bedrag van de verzonden crypto en het adres van de ontvanger. Mimblewimble onthult geen enkel van de drie.

Door gebruikers te laten kiezen om hun transactiebedragen vertrouwelijk te maken, verbetert MWEB de fungibiliteit en privacy van Litecoin.

David Burkett, de hoofdontwikkelaar van MWEB, gelooft dat de upgrade Litecoin zal positioneren als één van de meest solide munteenheden ter wereld. Hij zei:

“MWEB is een cruciale volgende stap in de evolutie van Litecoin. De optionele anonimiteit die het biedt, geeft de gebruiker opmerkelijke en noodzakelijke bescherming voor kleine alledaagse items, tot salarissen, of zelfs het kopen van een huis.”

Charlie Lee, de bedenker van Litecoin, voegt daaraan toe:

“De planning, ontwikkeling en nu de activering van MWEB is een echte inspanning door de community geweest, beginnend met meerdere jaren van donaties van supporters over de hele wereld.”

Naast de toewijding en aandacht voor detail van David Burkett, die het project leidde, waren er ook belangrijke medewerkers bij betrokken. Andrew Yang hielp met het oorspronkelijke voorstel voor de verbetering van Litecoin, de essentiële broncode reviews door Hector Chu en de ontelbare anderen die testnet nodes controleerden, adviseerden en runden.

“Dit project is een ware getuigenis van de veerkracht en voortdurende groei van Litecoin en zijn community.”

Na de implementatie van de upgrade kan de gebruiker een verhoogde fungibiliteit verwachten met een ongeëvenaarde bescherming van gebruikersinformatie. Het zal ook een verhoogde schaalbaarheid bieden en de hoeveelheid gegevens die worden opgeslagen op de blockchain minimaliseren.

Op de overgrote meerderheid van de blockchainnetwerken worden de bedragen die tussen wallets worden verstuurd publiekelijk getoond, waardoor iedereen kan zien hoeveel er wordt verstuurd, ontvangen en vastgehouden. Dit vormt een groot probleem voor een alledaagse valuta, vooral wanneer het om vertrouwelijke informatie gaat.

Bijvoorbeeld wanneer een bedrijf besluit om een deel van zijn werknemers in een cryptomunt te betalen of wanneer een individu het als betaalmiddel wil accepteren. Als een gebruiker het adres van een bedrijf of individu zou controleren, zouden de verdiensten duidelijk zichtbaar zijn. Dit roept vragen op over de vertrouwelijke houding tegenover werknemers en mogelijke ethische kwesties voor een organisatie.

Bovendien geeft de fungibiliteitsfunctie van MWEB een veiligheidsniveau dat informatie over de gebruiker of verzender van de munt beschermt.

Tot nu toe toonden cryptomunten gebreken aan deze basismaatregelen om uw privacy te waarborgen die traditionele banksystemen bieden – die, voor het grootste deel, individuen min of meer privacy bieden met betrekking tot hun financiën.

De MWEB upgrade biedt een superieur niveau van vertrouwelijkheid. MWEB zal optioneel zijn voor alle gebruikers.

Mimblewimble is een protocol gemaakt door de anonieme ‘Tom Elvis Judesor’ en heeft zijn naam te danken aan een spreuk uit Harry Potter. Het is een combinatie van verschillende technologieën waaronder, maar niet beperkt tot, ‘Confidential Transactions’ (maakt transactiebedragen onbekend) en ‘CoinJoin’ (een coin mixer). Sommige van deze concepten zijn ontwikkeld en geconceptualiseerd door Bitcoin ontwikkelaars als Gregory Maxwell, Adam Back en Andrew Poelstra.

Aan de andere kant staat de EB in MWEB voor ‘Extension Blocks’, een voorstel van Bitcoin ontwikkelaar Johnson Lau uit 2013. Blocks als uitbreiding kunnen worden gezien als een parallel netwerk die naast de blockchain van Litecoin loopt. Het verkeer op beide wegen stroomt in precies hetzelfde tempo en er zijn zogenaamde bruggen (bridges) die de twee met elkaar verbinden, waardoor communicatie tussen elkaar mogelijk is.

Met MWEB wordt Litecoin de meest deelbare, op contant geld lijkende, cryptocurrency in de industrie – waardoor zijn positie als één van de meest gebruikte digitale betaalinstrumenten wordt gerechtvaardigd.

Ten eerste is het anoniem. In tegenstelling tot de meerderheid van andere blockchains die voornamelijk pseudoniem zijn, omdat ze traceerbare openbare adressen hebben die de afzender en ontvanger van een bepaalde transactie bepalen, kan de transactiegeschiedenis op Mimblewimble niet worden getraceerd.

Dankzij het ontwerp van dit protocol wordt het uiterst moeilijk om de anonimiteit van een gebruiker te omzeilen. In de strijd om een nieuwe vorm van geld positioneert Litecoin zich als de leider op het gebied van privacy, fungibiliteit en schaalbaarheid.

Het netwerk van Litecoin blijft groeien in een indrukwekkend tempo met meer dan 1.000.000 adressen in de laatste week.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.