6 augustus 2021

London Hard Fork is nu met succes doorgevoerd, Vitalik Buterin vol vertrouwen in de overgang naar Ethereum 2.0

Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum, classificeerde de recente London Hard Fork als een succesvolle stap naar ETH 2.0.

De langverwachte hard fork van Ethereum, genaamd 'London', heeft nu plaatsgevonden. Dit gebeurde bij block 12.965.000. Slechts een dag na de langverwachte upgrade van de Ethereum blockchain, merkte Buterin op dat het evenement de weg heeft vrijgemaakt voor de migratie naar proof-of-stake (ETH 2.0).

De London hard fork ging donderdag live en ondanks enkele luidruchtige tegenstand van miners, ging de EIP-1559 upgrade zonder problemen door waarbij de prijs van Ether vervolgens bijna 4% steeg naar $2.800 volgens gegevens van Coingecko.

De meest besproken verandering in deze hard fork is EIP-1559, die een ander schema voor transactiekosten invoert.

In essentie is het de bedoeling om de transactiekosten te verminderen, die een probleem blijken te zijn voor het netwerk, vooral wanneer het verstopt zit. De manier waarop het werkt is, in plaats van gas fees te sturen naar miners om de transactie in een blok op te nemen, zullen gebruikers gas fees sturen naar het netwerk zelf.

Dit heet ‘basefee’ en kan vergeleken worden als een soort ‘burn mechanisme’, er zou alleen een optionele fooi zijn die betaald wordt aan miners. De verbrande vergoeding zal ook algoritmisch worden ingesteld en kan variëren van blok tot blok, afhankelijk van de drukte op het netwerk. Als er bijvoorbeeld meer transacties zijn die in een blok moeten worden opgenomen in vergelijking met een ander blok, zal de vergoeding stijgen, en vice-versa.

Er bestaan nogal wat misvattingen over dit Ethereum Improvement Proposel. Prominent DeFi commentator en lid van de community, Korpi, schreef daarvoor een gedetailleerde Twitter thread waarbij hij enkele van de technische aspecten van het voorstel toelicht van de aanstaande overgang naar Ethereum 2.0.

EIP-1559 is één van de belangrijkste upgrades in de geschiedenis van Ethereum. Het doel ervan is om de gebruikerservaring op ETH te verbeteren door te veranderen hoe transactiekosten worden geschat en hoe het netwerk reageert op pieken in het gebruik ervan.

Hij merkte echter ook op dat het de gas fees op de lange termijn niet zou verlagen, omdat dit geen schaalbaarheidsverbetering is. Maar het "kan gebruikers helpen om niet te veel te betalen voor transacties dankzij een betere inschatting van de kosten. Het egaliseert ook de gas fees tussen blocks dankzij variabele blokgroottes."

Het is ook vermeldenswaardig dat EIP-1559 geen limiet op de supply van ETH introduceert en de cryptocurrency niet deflatoir maakt.

Minder dan 24 uur later zijn de gevolgen al duidelijk, aangezien meer dan $10 miljoen ETH zijn vernietigd. In een gesprek met Bloomberg gaf de medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, aan dat EIP-1559 "absoluut het belangrijkste onderdeel van London is."

Verder is hij van mening dat de hard fork "het bewijs is dat het Ethereum ecosysteem in staat is om significante veranderingen door te voeren." Als zodanig voelt hij zich zekerder over de aanstaande samenvoeging met ETH 2.0.

De overgang zal het einde betekenen voor Ethereum van zijn huidige status als een proof-of-work blockchainnetwerk. In plaats daarvan zal het volledig migreren naar een proof-of-stake consensus algoritme, wat een aantal van de meest urgente problemen zou moeten aanpakken, zoals schaalbaarheid en hoge netwerkkosten.


Join ons op Telegram!
Crypto Feed | Nieuws BE & NL

06/08/2021 - 13u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram