5 augustus 2021

Marathon koopt 30.000 extra Bitcoin miningtoestellen en mikt op een rekenkracht van 13,3 EH/s

Het bedrijf wil in 2022 de grootste Bitcoin cryptominer in de Verenigde Staten worden.

Marathon Digital heeft de aankoop aangekondigd van extra Bitcoin miningapparatuur van Bitmain.

Volgens een uitgegeven persbericht eerder deze week heeft de in de Verenigde Staten gevestigde Bitcoin (BTC) mininggigant een koopovereenkomst gesloten voor 30.000 stuks van de Antminer S19j Pro voor een gerapporteerd bedrag van $120,7 miljoen.

Het nieuws markeert een verdere toename van de Bitcoin mininginventaris van Marathon, waarbij Bitmain de levering van de nieuwe rigs naar verwachting in juni 2022 zal afronden.

Met de 30.000 rigs op sleeptouw zal het totale aantal Bitcoin cryptominers van Marathon in de buurt van de 133.000 komen, met een geschatte hashrate van 13,3 exahashes per seconde (EH/s).

Om dit cijfer in perspectief te plaatsen, gegevens van BTC.com zetten de top drie BTC mining pools op tussen 13,16 EH/s en 18,67 EH/s.

Met 13,3 EH/s per seconde zal Marathon meer dan 12% van de huidige rekenkracht van het Bitcoin blockchainnetwerk in handen hebben.

Fred Thiel, CEO van Marathon, zinspeelde op de voordelen van zo'n sterke aanwezigheid in de mondiale hashrate verdeling, toen de aankondiging hem citeerde met de woorden:

"Het verhogen van ons percentage van de totale hashrate van het netwerk verhoogt onze kans op het verdienen van Bitcoins en gezien de unieke gunstige omstandigheden in de huidige miningsector, geloven we dat het een geschikt moment is om nieuwe miningapparatuur aan onze activiteiten toe te voegen."

De Bitcoin mining crackdown door China heeft de wereldwijde hashrate verdeling overhoop gegooid, met Noord-Amerikaanse deelnemers die naar verwachting een groter deel van de sector zullen controleren. Zelfs vóór Pekings acties tegen cryptomining, verhoogden Amerikaanse en Canadese mininggiganten hun capaciteit met nieuwe toestellen van de twee grootste fabrikanten - Bitmain en MicroBT.

De migratie van de hashrate van oost naar west kan ook dienen om de CO2-voetafdruk van Bitcoin cryptomining te verbeteren. Marathon behoort tot een groeiende lijst van Amerikaanse miningbedrijven die zich naar verluidt inzetten voor "een vergroening van de sector".

Intussen zijn Chinese miners naar verluidt begonnen met het opzetten van mining pools in Kazachstan, met als onmiddellijk effect een toename van de rekenkracht van het netwerk van Bitcoin.


05/08/2021 - 12u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram