30 mei 2021

Marktcrash bewijst ironisch genoeg dat Bitcoin het geld van de toekomst is

Bitcoiner en oprichter van Global Macro Investor en Real Vision Group Raoul Pal weerspiegelt in een tweet de mate waarin de cryptomarkt is gegroeid.

Het doel achter de creatie van cryptocurrencies zoals Bitcoin was, zoals uitgelegd in de Bitcoin whitepaper, om een topconcurrent te lanceren tegen toonaangevende fiatvaluta's zoals de USD en de EUR, en om het bestaande traditionele financiële monetaire systeem uit te dagen.

Bitcoin lijkt noodzakelijke stresstest te doorstaan

Dit jaar, met Bitcoin die nieuwe recordhoogtes heeft bereikt, is de markt het er over het algemeen over eens dat Bitcoin volwassen is geworden als een belangrijke activaklasse en op weg is om de financiële sector te verstoren. De recente dip in de markt, hoe onverwacht deze ook mag lijken, wordt door een aantal toonaangevende spelers beschouwd als een bewijs dat de markt zo inconsistent en onstabiel is als veel mensen beweren. In feite is precies het tegenovergestelde het geval voor Pal en zijn collega's, die uitleggen waarom de markt goed gepositioneerd kan zijn voor een wereldwijde overname.

Historische prijsgrafiek van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

In de afgelopen twee weken zijn Bitcoin en vele andere digitale valuta’s met meer dan 40% gecrasht. Bitcoin verloor zijn positie als activa van een biljoen dollar. Voor Pal heeft Bitcoin misschien net een ‘VAR-shock test’ gehad. (Value at Risk: statistiek die het financiële risico meet en kwantificeert.)

Met de crash van de markt kwam intense paniek van cryptocurrency-houders. Terwijl veel bearish nieuws de voorpagina's van roddelbladen haalde, was er onder de chaos een bestendige cryptomarkt. Grote delen van de markt bleven gedurende de storm stabiel.

Cryptocurrencies onderschrijven hun wereldwijde dominantie terwijl de markt corrigeert

De cryptomarkt was niet afhankelijk van hogere autoriteiten zoals centrale banken om het evenwicht te bewaren. Ondanks de kortstondige uitval bij enkele gecentraliseerde cryptobeurzen en andere bedrijven uit de industrie, volgde kort daarna een snel herstel. Grote verliezen en storingen in netwerkprotocollen werden niet geregistreerd tijdens het bloedbad.

Kortom, de prestaties van de markt weerspiegelen het verschil tussen de traditionele markt en de cryptomarkt en de structurele impact die het heeft op beide industrieën. Meestal heeft de traditionele markt het moeilijk in tijden als deze, maar het tegenovergestelde, zoals hierboven uitgelegd, is het geval bij cryptocurrencies.

De sterke conclusie van Pal is belangrijk om in gedachten te houden voor de toekomst:

“Dit is wat ik voor het eerst zag in crypto in 2012. Een nieuw, anti-fragiel financieel systeem dat niet kapot gaat in tijden van stress, waar eigendom van activa duidelijk is en verliezen niet worden gedeeld met belastingbetalers. Dit waren twee grote weken voor crypto en voor het toekomstige financiële systeem.”


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

30/05/2021 - 14u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram