31 juli 2022

Marktkapitalisatie van alle cryptomunten herovert opnieuw de grens van $1 biljoen

De cryptomarkt lijkt hernieuwde koopdruk aan te trekken, wat leidt tot een kleine kapitaalinstroom die de totale marktwaarde opnieuw boven de $1 biljoen heeft geduwd.

In het bijzonder werd de instroom van kapitaal geleid door een rally in toonaangevende digitale activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt bedroeg op 30 juli meer dan $1,14 biljoen, met een winst van meer dan $220 miljard of een stijging van bijna 30% in de afgelopen 30 dagen, volgens gegevens van Coingecko.

Totale marktwaarde van alle cryptomunten // Bron: Coingecko

De markt lijkt terug vooral te worden beïnvloed door grote cryptomunten die in de afgelopen week aanzienlijk zijn gestegen, met enkele altcoins die vervolgens ook sterkte begonnen te vertonen.

De prijsbeweging kan worden beschouwd als een positief teken voor de waarde van Bitcoin, waarvan de heropleving boven $20.000 aan het begin van de week wankel leek.

Eerder voor het aanbreken van de zomerperiode probeerde de koers van BTC zijn negatieve spiraal te doorbreken na 9 opeenvolgende weken in het rood. Echter hebben slechte omstandigheden op macroniveau, de ongeziene ineenstorting van Terra en grote gecentraliseerde cryptobedrijven, tot misschien zelfs de verkoop door Tesla, gezorgd voor een gigantisch domino-effect doorheen de volledige crypto-industrie.

Focus op de volgende beweging

Aangezien Bitcoin vooral de algemene trend van de markt beïnvloedt, zal zijn vermogen om de huidige rally vol te houden van cruciaal belang zijn. Het is vermeldenswaardig dat Bitcoin nog steeds probeert om een aanhoudende rally op te zetten na een periode van 45 dagen en veel mislukte pogingen om boven de $20.000 uit te komen.

Daarentegen lijkt ETH erin te slagen om zijn opwaartse momentum vast te houden en handelt nu net onder $1.700, een stijging van meer dan 60% in de afgelopen 30 dagen tegenover 20% in dezelfde periode voor BTC. De gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector lijkt zijn winsten vast te houden na de aankondiging over de The Merge upgrade, die naar verluidt gepland staat voor eind september.

De upgrade zal Ethereum zien overstappen van het proof-of-work protocol naar een proof-of-stake mechanisme.

De grens van $1 biljoen

Het terugwinnen van een marktkapitalisatie van $1 biljoen kan gezien worden als een positief teken in de drang om de 'cryptowinter' te beëindigen. Echter, met de recente correlatie met de aandelenmarkt, kan een einde aan deze moeilijke periode voor uitdagingen komen te staan, vooral met macro-economische trends zoals inflatie en de sterke toename van massaprotesten, onrust en tirannie.

Interessant is dat de meeste cryptomunten zijn gestegen in waarde nadat de Amerikaanse Federal Reserve (FED) zijn rente met 75 basispunten heeft verhoogd als reactie op de Amerikaanse CPI die 9,1% hoger lag in de afgelopen 12 maanden, de grootste stijging in 40 jaar.

De inflatie in de eurozone klimt naar 8,9% terwijl de rente nog steeds op 0% staat. Terwijl de brede middenklasse enorme knippen krijgt in zijn koopkracht, lijkt de Europese Centrale Bank (ECB) nog niet aan kwantitatieve versterking te denken.

Bovendien lijkt de markt de ontwikkelingen in de regelgevende ruimte te trotseren. Dit komt nadat de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) een onderzoek is gestart naar cryptobeurs Coinbase naar de vraag of het platform niet-geregistreerde effecten aanbiedt.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram