27 november 2020

Marktkapitalisatie van Tether (USDT) bereikt $19 miljard

De totale waarde in Tether is gestegen tot $19 miljard nu de marktkapitalisatie van de stablecoin blijft stijgen.

Tether (USDT), een door de Amerikaanse dollar gesteunde stablecoin, heeft een marktkapitalisatie van in totaal $19 miljard bereikt. Met andere woorden, er is tot nu toe meer dan $19 miljard US dollar ingewisseld voor Tether.

We hebben een zware dag afgesloten in de crypto-industrie, waarbij vele nieuwe cryptocurrency ontdekkers nog steeds aan het bijkomen zijn van een grote Bitcoin sell-off die de nacht daarvoor plaatsvond, waardoor Bitcoin uiteindelijk tot zelfs $3.000 daalde. Maar terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies afnemen, boekt Tether - 's werelds grootste stablecoin - winst.

Volgens de officiële website van Tether zijn er momenteel $19,1 miljard Tethers in omloop. Elk van deze is natuurlijk gebonden aan de dollar, en vertegenwoordigt dus elk $1.

Volgens CoinMarketCap is de marktkapitalisatie van Tether de afgelopen maanden enorm gestegen, en ondanks negatieve marktfluctuaties elders in de crypto-industrie, is de marktkapitalisatie van Tether op koers gebleven.

Marktkapitalisatie & prijs van Tether // Bron: CoinMarketcap

Sinds 31 augustus 2020 is de marktkapitalisatie van Tether met ongeveer 90% gestegen, van $10 miljard tot huidige recordhoogtes van ongeveer $19 miljard. Vorige maand steeg de marktkapitalisatie ongeveer naar $16,5 miljard, wat betekent dat hij in november met 15% steeg.

Bovendien zorgt de toenemende marktkapitalisatie van Tether ervoor dat de aan de dollar gekoppelde stablecoin de stablecoin-industrie blijft leiden zonder echte concurrenten.

Volgens CoinGecko is de marktkapitalisatie van USDT bijna $17 miljard hoger dan de USD Coin, beheerd door Centre en ondersteund door Circle en Coinbase.

6 grootste stablecoins op basis van marktkapitalisatie // Bron: Coingecko

Een theorie over de toenemende marktkapitalisatie van Tether is dat de stablecoin profiteert van de stijgende prijs van Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin is gestegen, worden steeds meer mensen naar crypto getrokken, en met Tether als een opstap - vooral in China - heeft de stablecoin al maanden kunnen profiteren van de groei van Bitcoin.

Toch is de recente marktkapitalisatie van Tether niet gedaald, ondanks dat Bitcoin van de ene op de andere dag ongeveer $3.000 aan waarde verloor.

Een andere reden voor de groei van Tether is dat Tether heeft geprofiteerd van de gedecentraliseerde financiële groei (DeFi) die deze zomer plaatsvond.

Hoe dan ook, de marktkapitalisatie van Tether lijkt te blijven groeien.


27/11/2020 - 01u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram